Hlavní obsah

Fotbalisté Barcelony postoupili před Atlante do finále MS klubů

ABU DHABI

Fotbalisté Barcelony porazili vve středečním semifinále mistrovství světa klubů 3:1 mexické Atlante a postoupili do sobotního finále. V něm se v Abú Zabí utkají s argentinským Estudiantes, které v úterý zdolalo korejský Pohang.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Radost fotbalistů Barcelony

Článek

Šampióni zóny CONCACAF Atlante, kteří na rozdíl od Barcelony museli absolvovat čtvrtfinále, měli raketový start a už od 5. minuty díky Rojasovi vedli. Ještě do poločasu však vyrovnal Busquets a po přestávce vstřelili vítězové Ligy mistrů ještě dva góly.

O první z nich se postaral držitel Zlatého míče Lionel Messi, jenž k velké radosti čtyřiceti tisíc fanoušků přišel na trávník v 53. minutě. Hvězdný Argentinec, který si minulý týden v utkání s Dynamem Kyjev poranil kotník a vynechal víkendové derby s Espaňolem, převzal dvě minuty po vystřídání přihrávku od Ibrahimovice a překonal gólmana Vilara. Dvanáct minut nato vstřelil třetí gól favorita Pedro Rodríguez a zapsal se tak do historie.

"Víme, že i bez Messiho je Barcelona stále nejlepší na světě. Ale s Messim na hřišti je jako z jiné planety," uvedl trenér Atlante José Cruz.

Dvanáct minut po Messim vstřelil třetí gól favorita Pedro Rodríguez a zapsal se tak do historie. Dvaadvacetiletý španělský fotbalista se stal prvním hráčem, jenž během jednoho kalendářního roku skóroval v šesti různých soutěžích. Pedro se už letos trefil v lize, národním poháru, Lize mistrů, španělském Superpoháru i evropském Superpoháru.

Barcelona může získat šestou trofej v roce

Všechny tyto soutěže Barcelona vyhrála a nyní se postupem do finále přiblížila tomu, aby byla poprvé ve své stodesetileté historii korunována nejlepším klubem světa.

"Pro nás všechny je to nejdůležitější titul, protože jsme ho ještě nikdy nezískali," řekl ještě před zápasem záložník Andrés Iniesta, který opustil hřiště s bolavou levou nohou. "Musíme zjistit, zda to byla zhmožděnina, únava nebo zranění," uvedl kouč Pep Guardiola.

Pod jeho vedením může katalánský velkoklub získat šestou trofej v roce. "Jsme Barcelona a někteří lidé považují za samozřejmé, že vyhrajeme. A to je hodně náročné," řekl bývalý fotbalista. "Dnes to nebylo nijak úžasné utkání, ale také to nebylo tak špatné," dodal Guardiola.

Mistrovství světa fotbalových klubů v Abú Zabí - semifinále:
Barcelona - Atlante 3:1 (1:1)
Branky: 35. Busquets, 55. Messi, 67. Pedro - 5. Rojas. Diváci: 40 955.

Reklama

Související témata: