Hlavní obsah

Šmicer se těší na premiéru v silvestrovském derby

Jan KrůtaPrávo

Poprvé v kariéře si letos zahraje dnes už bývalý slávista Vladimír Šmicer Silvestrovské derby. Barvě dresu však zůstane současný manažer reprezentace věrný. A slavnostní přípitek s ním má po skončení zápasu pronést sparťan Patrik Berger, který jako aktivní hráč kopat nebude. „No jo, holt to budou dělat dva slávisti,“ říkal s úsměvem Šmicer.

Článek

Na premiéru mezi veterány se ale těší. „Poslední dva roky už jsem po Silvestrovském derby pokoukával, věkově jsem na to měl. Ale dokud jsem hrál aktivně, nebylo to vhodné. Teď už si to vychutnám. Potkám se na hřišti s klukama, proti kterým jsem nastupoval, když jsem v lize začínal,“ přiznal Šmicer.

A zároveň doufal, že se na hřišti neztratí, vždyť v šestatřiceti bude patřit k nejmladším. „V lize už jsem poslední dobou moc nestíhal. Ale v téhle kategorii bych mohl být nejrychlejší,“ dodal s úsměvem Šmicer.

Hlavní zápas fotbalistů od 35 do 50 let se na umělé trávě v Edenu uskuteční na Silvestra od 11 hodin. V dresu Slavie, která z dosavadních třiadvaceti zápasů šestnáctkrát vyhrála, se kromě Šmicra představí např. další debutant Ulich, dále Kuka, Kozel, Řehák, Jeslínek, Zelenka. Sparta nasadí J. Bergra, Siegla, Novotného, Baranka, Jiřího a Josefa Němce, Vonáška, Vrabce a další.

Předehru od 10 hod. obstará zápas fotbalistů nad 50 let, v každém týmu smějí nastoupit dva mladší hráči. Za Slavii by měli hrát Šimurka, Pauřík, Knoflíček, Herda, Hrdlička, Váňa, P. herda, Příložný, Beránek, dres Sparty obléknout třeba Táborský, Čabala, Slaný, Denk, Jurkanin, Caudr nebo Pešice.

Řada zmíněných hráčů se objeví i na tradičním vánočním turnaji internacionálů v hale v Praze Edenu 26. prosince. Zúčastní se ho osm týmů: Slavia, Sparta, Bohemians, Dukla, Plzeň, Brno, Prešov a v neposlední řadě obhájce loňského vítězství tým Nike v čele Haškem, Bílkem, Chovancem či nejlepším střelcem minulého ročníku Sieglem.

I této akce se v barvách Slavie zúčastní Šmicer, jenž bude závěr roku trávit s rodinou na horách. „Na obě akce si odskočím, i když manželka z toho dvakrát nadšená není,“ culil se Šmicer. Zápasy ve skupinách startují v 10 hod., finále je na programu v 17.30.

Reklama