Hlavní obsah

Fotbalisté Kamerunu výhrou nad Zambií oživili šance na postup

Fotbalisté Kamerunu zachránili na mistrovství Afriky v Angole v posledních minutách vítězství nad Zambií a oživili své šance na postup do čtvrtfinále. Účastníci letošního mistrovství světa v neděli v druhém utkání skupiny D porazili Zambii 3:2 díky trefě střídajícího Mohamadoua Idrissoua z 86. minuty.

Foto: Finbarr O´Reilly, Reuters

Fotbalisté Kamerunu Mohamadou Idrissou a Samuel Eto´o se radují z branky.

Článek

Kamerunci měli po úvodní porážce 0:1 od Gabonu nůž na krku, navíc i dnes inkasovali jako první. Na vedoucí branku Mulengy z 8. minuty dokázal odpovědět až po hodině hry z úhlu Geremi a o čtyři minuty později poslal favorita zblízka do vedení kanonýr Eto'o z Interu Milán.

Zambie se ještě jednou vrátila do zápasu, když v 82. minutě vyrovnal její kapitán Katongo z penalty po faulu gólmana Kameniho na Mulengu. Konečné skóre však stanovil čtyři minuty před koncem hlavou nekrytý Idrissou z Freiburgu.

Kamerun se díky tříbodovému zisku dostal rázem na druhé místo v tabulce bod za Gabon, jenž nevyužil šanci zajistit si už dnes účast ve čtvrtfinále. Lídr skupiny navzdory množství gólových příležitostí jen remizoval bez branek s Tuniskem.

Fotbalové mistrovství Afriky v Angole:
Skupina D:
Gabon - Tunisko 0:0.
Kamerun - Zambie 3:2 (0:1)
Branky: 68. Geremi, 72. Eto'o, 86. Idrissou - 8. Mulenga, 81. z pen. Katongo.
Tabulka:
1. Gabon21101:04
2. Kamerun21013:33
2. Tunisko20201:12
3. Zambie20113:41

Reklama

Související témata: