Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalové Německo se směje. Gól? Spíš největší vtip roku!

DUISBURG

Mistrovské jaro se teprve rozběhlo, fotbalové Německo však už má gól roku. Nebo spíše gól, jenž je považován za vtip roku... Zrodil se v druholigovém duelu Duisburgu proti FSV Frankfurt (5:0) a sudí Mark Fritz, stejně jako pomezní Thomas Munch museli být ranění slepotou, když branku uznali.

Článek

Devět minut před koncem jednoznačně se vyvíjejícího zápasu mezi MSV Duisburg a FSWV Frankfurt napálil domácí záložník Christian Tiffert dva metry za hranicí šestnáctky míč, ten se odrazil od břevna zpátky dobrý metr do hřiště, ale sudí Mark Fritz k překvapení všech aktérů ukázal do středového kruhu.

„Jeho verdikt byl největším vtipem roku,“ sarkasticky utrousil trenér hostujícího Frankfurtu Hans-Jürgen Boysen, jehož mužstvo před deseti tisíci diváky prohrálo nakonec 0:5 a vidina záchrany se tak pro něj ještě víc zkomplikovala.

„To snad nemysleli vážně,“ narážel brankář Klandt jak na sudího Fritze, tak i jeho asistenta na pomezí Muncha, když gól uznali.

Fotbalové Německo si při pohledu na gól, který gólem nebyl, okamžitě vybavilo památnou branku Geoffa Hursta ve finále mistrovství světa v roce 1966 ve střetnutí Anglie s Německem (4:2), která také brankou nebyla.

Zatímco tehdy samým smutkem plakalo, teď se gólu označenému okamžitě za největší vtip roku směje.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín