Hlavní obsah

Italský kouč Spalleti se ujal vlády v Petrohradu, Pavljučenka mu ale nepřivedou

PETROHRAD

Italský kouč Luciano Spalleti už se ujal Zenitu Petrohrad, jehož dres obléká i český fotbalový legionář Radek Šírl. Do Ruska přiletěl v neděli, v pondělí už dohlížel na své nové svěřence při lékařských testech, sledoval trénink rezervy, seděl s vedením klubu a promlouval k novinářům.

Článek

Po trenérském mágovi Dicku Advocaatovi se Radek Šírl může těšit na dalšího věhlasného kouče. Luciano Spaletti působil v minulosti kupříkladu tři roky v Udine, kde trénoval Marka Jankulovského, čtyři sezóny seděl i na lavičce AS Řím a nyní se ujímá Zenitu Petrohrad.

„S novým trenérem máme samozřejmě nejvyšší cíle. Chceme vyhrát Ruský pohár, uspět v Lize mistrů a vrátit do Petrohradu mistrovský titul,“ uvedl Spalletiho na ruskou fotbalovou scénu prezident Zenitu Alexander Djukov.

Spalleti si přivezl do Ruska hned celý štáb spolupracovníků - asistenta Dominiciho, kondičního trenéra, ale také třeba asistenta, jenž bude mít na starosti vyloženě obrannou hru. „Italská trenérská škola je pověstná propracovanou taktikou. A právě v ní má naše mužstvo ještě rezervy,“ vysvětloval první muž Zenitu Djukov, proč s italským koučem podepsal tříletou smlouvu.

„Hodně jsem v poslední době ruský fotbal sledoval a studoval, moc se na práci těším,“ nechal se slyšet Spalleti, jemuž už vedení přivedlo do mužstva ruského reprezentačního útočníka Keržakova z Din. Moskva a dánského legionáře Lumba z Aarhusu.

Zato z avizovaného příchodu Pavljučenka z Tottenhamu nebude nakonec zřejmě nic. „Chtěli jsme ho na půl roku na hostování s tím, že pak budeme jednat o přestupu, jenže vedení Tottenhamu na tuto variantu přistoupit nechce. Proto se nyní zaměřujeme na Timoščuka působícího v mnichovského Bayernu. Záležet bude na přístupu Němců,“ prozradil Djukov, že prioritou je nyní ukrajinský reprezentant, jenž Zenitu pomáhal vyhrát Pohár UEFA.

Petrohrad čas netrápí, neboť ruská liga začíná až 12. března.

Reklama

Související témata: