Hlavní obsah

Fotbaloví flamendři inspirací pro kabaret Branky, Body, Striptéři

PRAHA

Necelý rok trvalo, než se fotbaloví flamendři dostali na prkna znamenající svět. Nebo spíše než skupinka reprezentačních výtečníků zapíjejících po loňské jarní kvalifikační blamáži porážku se Slováky znamenající de facto konec nadějí na Afriku 2010 inspirovala režiséra Petera Serge Butka ke kabaretní komedii Branky, Body, Striptéři, jež bude mít premiéru 27. února v paláci Casa Gelmi na pražských Vinohradech.

Foto: Martin Kámen

Pány fotbalisty srovná při kabaretním představení Branky, Body, Striptéři do latě svůdná Marta Ondráčková.

Článek

Na divadelních prknech už se ve Čtvrtníčkově a Lábusově podání objevil populární kamarád Ivánek ve frašce inspirované největší korupční aférou v dějinách českého fotbalu, hokejoví hrdinové z Nagana se mohli rozpoznat ve stejnojmenné opeře, megastar Jaromír Jágrzase v představení kladenského divadla  "Jaromír Jágr - Kladeňák ".

Teď se konečně dočkala i fotbalová reprezentace. Úlet skupiny flamendrů po loňské kvalifikaci se Slováky se totiž rovněž dostane na prkna znamenající svět. Proslulý večírek U ševce Matouše, při němž Baroš, Fenin, Kováč, Matějovský, Svěrkoš a Ujfaluši zapíjeli žal z porážky, aby je poté bývalá strahovská generalita z reprezentace vyřadila, posloužil jako námět pro kabaret s dějem nadmíru podobným...

Přípravy pikantního kabaretního představení Branky, Body, Striptéři.foto: Martin Kámen

Fotbalová reprezentace v čele s Jaromírem Noskem, Jiřím Hánou, Peterem Strenáčikem a Radimem Schwabem se neprobojovala na mistrovství světa. Celé Česko tuto prohru těžce nese a dává to hráčůmnajevo. Ti se k neúspěchu staví jinak, než by kdokoli čekal, a jdou se odreagovat do striptýzového baru. Dlouhou nocí se propijí až do rána, kdy už vycházejí noviny, mapující jejich oslavu prohry. Jakmile se jim bulvár dostane do rukou, ukáže se, jak velký průšvih mají. Po zasedání vedení reprezentace bylo rozhodnuto, že je nezbytné jejich vyloučení…

Následují životní otázky: Co dál? Jak vydělat peníze? Jak uživit rodinu? Ve štěstí i neštěstí přichází neobvyklá nabídka. Pořadatelé ankety o nejlepšího sportovce roku jim nabídli nečekaně velké peníze, pokud vystoupí na slavnostním ceremoniálu jako travesti skupina. Co se v prvních vteřinách zdá jako absurdní, se po minutách vrací jako jediná možnost přežití. Jak ale na to? Jediné, co umí, je čutat merunu! Musí najít někoho, kdo jim s tím pomůže! Chce to profesionála, nebo spíš „profesionálku“. Ona je jejich jediná záchrana.

    Přípravy kabaretního představení Branky, Body, Striptéři jsou v plném proudu.foto: Martin Kámen   

Herecké obsazení kabaretní komedie je stejně reprezentativní, jako účast fotbalistů na večírku. Účinkuje v ní totiž Jaromír Nosek, jenž si zahrál v retromuzikáklu Rebelové či Vieweghově filmové komedii Účastníci zájezdu, Radim Schwab známý z muzikálů Monte Cristo co Excalibur, stejně jako Jíří Hána z Městských divadel pražských, Peter Strenáčik či moderátorka Snídaně s Novou Marta Ondráčková známá i z několika epizod televizního seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Reklama