Hlavní obsah

Fotbalisté Brna porazili v přípravě Opavu i Nitru

BRNO

Fotbalisté Brna porazili v dnešních dvou přípravných zápasech druholigovou Opavu 1:0 a Nitru 3:1. Trenér Miroslav Beránek zkoušel čtyři nové hráče. Proti Opavě otestoval makedonského útočníka Kostovského a ve druhém utkání nastoupili Slováci Husár s Hodkem a Kalabiška z Příbrami.

Článek

"Zejména ve druhém zápase splnili všichni tři noví hráči očekávání a naznačili, že by nám mohli pomoci. Zápas s Nitrou byl vyrovnaný a měl velmi dobrou úroveň také zásluhou soupeře, který dobře kombinoval. My jsme byli v koncovce produktivnější," řekl Beránek. S hrou makedonského útočníka už tolik spokojen nebyl. Podle kouče mu chyběla agresivita a také nestačil vysokému tempu. "Jeho herní adaptace je delší, budeme jej ale dále zkoušet do soboty," dodal Beránek.

O vítězství nad Opavou rozhodl už po čtvrt hodině hry Okleštěk přesnou střelou do horního růžku. Proti Nitře se střelecky prosadil poprvé před koncem poločasu po kombinaci s Doškem zkušený Dostálek, který po změně stran rozehrál trestný kop, z něhož skóroval Došek. Na 3:0 zvýšil v 79. minutě střelou ze 30 metrů Borák, jenž přehodil brankáře. Nitra snížila až čtyři minuty před koncem zápasu.

Přípravné fotbalové zápasy:
1. FC Brno - Opava 1:0 (1:0)
Branka: 14. Okleštěk.
Sestava Brna: Doležal (46. Poláček) - Pašek, Pernica, Jílek, Pejič - Borák (58. Pacák), Križko (46. Paděra), Huška, Okleštěk - Rabušic (46. Michna), Kostovski.
1. FC Brno - Nitra 3:1 (1:0)
Branky Brna: 38. Dostálek, 69. Došek, 79. Borák.
Sestava Brna: Bureš - Dřížďal (70. Chlup), Dvorník, Trousil, Husár - Dostálek, Mareček (46. Križko), Chlup (64. Borák) - Hodek, Došek, Kalabiška.

Reklama

Související témata: