Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy zdolali Vítkovice, Vydra opět skóroval

Sedmnáctiletý útočník Matěj Vydra se po přestupu z Jihlavy do Baníku znovu střelecky prosadil a jednou trefou přispěl k vítězství ostravských fotbalistů nad druholigovými Vítkovicemi 2:0. O druhý gól se ve středeční přípravě na umělé trávě ve Frýdku-Místku postaral Miloslav Strnad.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava se radují z branky.

Článek

V desetistupňovém mrazu musel Baník po celé utkání překonávat zhuštěnou defenzivu soupeře. Poprvé se to podařilo Strnadovi, jenž po Tchuřově rohovém kopu dopravil ze skrumáže míč přízemní střelou k tyči. Převahu zužitkovali svěřenci Miroslava Koubka ještě jednou, když v 72. minutě mířil přesně po Zeherově akci Vydra. Benjamínek v ostravské sestavě skóroval v zimní přípravě už potřetí.

Vítězství Baníku mohlo být i vyšší, příležitosti Tchuře, Varadiho a Zehera se ovšem neujaly. "Jsem spokojený. Hráli jsme se soupeřem, který nám nic nedaroval, byl ostrý v osobních soubojích a bránil v kompaktním bloku. Bylo to nepříjemné, ale šance přišly a dvě jsme i využili. Výsledek je v pořádku," řekl trenér Miroslav Koubek.

Zápas si pochvaloval i z jiného důvodu. "V úterý jsme hodně tvrdě potrénovali, ale hráči se s tím dneska porvali dobře," podotkl.

Další přípravné duely už Baník odehraje na soustředění v turecké Antalyi, kam odletí v úterý. Tam by se měl postupně utkat s chorvatským NK Osijek, Rapidem Bukurešť, NK Záhřeb a ukrajinským Luhanskem.

Slovácko remizovalo v Karviné

Fotbalisté Slovácka remizovali v přípravném utkání v Karviné s domácím druholigovým týmem 1:1. Jedinou branku Slovácka, které po předchozích pěti porážkách v přípravě poprvé neprohrálo, dal po hodině hry Fujerik.

Za velkého mrazu si v prvním poločase ani jeden tým nevypracoval slibnější šanci. Hned po změně stran využili domácí fotbalisté chybu v obraně Slovácka a otevřeli skóre. Po inkasované brance se hra Slovácka zlepšila a Fujerik, jenž obešel i domácího brankáře, vyrovnal. Další šance Abrahám a Ondřejka nevyužili.

"Škoda, že jsme tyto šance neproměnili. Zápas měl velmi solidní úroveň. I když v prvním poločase jsme postrádali plynulost v kombinačních akcích. Cením si toho, že jsme dokázali po inkasovaném gólu rychle srovnat a získali herní převahu," řekl trenér Slovácka Josef Mazura.

Přípravná fotbalová utkání:
Baník Ostrava - Vítkovice 2:0 (1:0)
Branky: 15. Strnad, 72. Vydra. Rozhodčí: Čecháček. Diváci: 50.
Sestava Ostravy:
I. poločas: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Tchuř - Lukeš, Greguš, Lička - Vydra (32. Mičola), Strnad, Kraut.
II. poločas: Buček - Varadi, Marek, Coufal, Zawada - I Hjong-sang, Frydrych, Wojnar - Zeher, Strnad (58. Vydra), Mičola.
1. FK Příbram - FC Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 75. M. Štochl.
Sestava Příbrami: Krbeček - Šmejkal, Nohýnek, J. Štochl, Pleško (60. Čermák), T. Pilík (46. Plašil), Hušbauer (60. P. Pilík), Janovič, Klesa (60. Stančík) - Rodriguez, Wágner (46. M. Štochl). Trenér: Marko.
Karviná - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branka Slovácka: 60. Fujerik.
Sestava Slovácka: Vašek - Kubáň (46. Němčický), Formánek (46. Svízela), Dragovič (46. Urbánek), Randa - Jeleček (46. Fujerik), Valenta (46. Abrahám), Daníček, Gonda - Nestoroski (46. Ondřejka), Chmelíček (46. Švancara).
Hradec Králové - Bohemians 1905 2:0 (1:0)
Branky: 12. Černý, 65. Fischer. Rozhodčí: Lerch.
Sestava Bohemians 1905: Marek (46. Havránek) - Jindřišek, Nikl (46. Cseh), Lukáš (46. Pávek), Rychlík - Kotyza (46. Moravec), Hašek, Diego (50. Vdovjak), Róth - Ibragimov (46. Hartig), Škoda.
Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 2:1 (2:1)
Branky: 20. Kopic, 38. Vlček - 28. Horejš. Diváci: 150.
Slavia:
I. poločas: Romanovs - Krajčík, Vomáčka, Kopic, Hubáček - Grajciar, Duranski, Janda, Hloušek - Vlček, Šenkeřík.
II. poločas: Romanovs - Krajčík, Hošek, Kopic, Hubáček - Vasiljevič, Volešák, Janda, Trubila (63. Duranski) - Tecl, Naumov.
Č. Budějovice:
I. poločas: Kučera - Laštovka, Horejš, Hunal, Koutný - Hudson, Riegel, Lima, Šíma - Ondrášek, Sedláček.
II. poločas: Křížek - Leština, Novák, Žižka, Krob - Otepka, Bambule, Černák, Jasanský - Meszároš, Stráský.
FK Jablonec - Varnsdorf 0:0
Sestava Jablonce:
I. poločas: Frydrych - Krejčí, Zábojník, Drsek, Kocourek - Hovorka, Loučka, Klapka, Kovařík - Lafata, Steiner.
II. poločas: Frydrych - Michálek, Pavlík, Huber, Jablonský - Haurdič, Eliáš, Valenta, Kulhánek - Nulíček, Lafata (65. Steiner).

Reklama

Související témata: