Hlavní obsah

Nigerijští fotbalisté znovu skončili na africkém šampionátu třetí

BENGUELA

Fotbalisté Nigérie vybojovali třetí místo na africkém šampionátu. V sobotním souboji poražených semifinalistů zdolali 1:0 Alžírsko a získali tak bronz počtvrté z posledních pěti ročníků Poháru národů a posedmé v historii. O jediný gól zápasu se postaral útočník Obinna.

Foto: Finbarr O´Reilly, Reuters

Fotbalisté Nigérie se radují z branky.

Článek

Oba týmy nastoupily na závěr náročného angolského turnaje v pozměněných sestavách. Více změn udělal trenér Alžírska a na hře jeho týmu to bylo znát. Dlouho se nemohl rozehrát, a tak se raději soustředil na obranu. Podobně na tom byla ale i Nigérie.

Až po změně stran začaly přicházet šance a těžila z toho Nigérie. V 55. minutě pronikl obranou bývalý útočník Interu Milán Obinna a prostřelil padajícího brankáře. Současný hráč Málagy si tak připsal první zásah na turnaji.

Poté začalo hrát i Alžírsko a po zbytek zápasu si vytvořilo územní převahu. Na srovnání skóre však už nedosáhlo. I tak zaznamenalo nejlepší výsledek od roku 1990, kdy turnaj jakožto pořádající země vyhrálo.

O vítězi turnaje se rozhodne v neděli od 17:00 mezi Ghanou a Egyptem. Ten se může stát prvním týmem v historii, který vyhraje Pohár národů třikrát po sobě.

Fotbalové mistrovství Afriky, utkání o 3. místo:
Alžírsko - Nigérie 0:1 (0:0)
Branka: 55. Obinna.
Alžírsko: Zimmamúš - Rahú, Búgherra, Zauí, Babúš - Mansúrí, Jibdá - Búazza (58. Abdún), Mighní (59. Zjajá), Zjaní - Ghizzal (85. Sajfí).
Nigérie: Enyeama - Odiah, Apam, Shittu, Taiwo - Olofinjana, Kanu (78. Mikel), Kaita - Obinna, Obasi (80. Odemwingie), K. Uche (65. Martins).

Reklama