Hlavní obsah

Vicemistři Evropy 1996 vyhráli turnaj internacionálů v Německu

Halový turnaj fotbalových internacionálů v Saské Kamenici vyhrál v sobotu suverénně nově utvořený Czech Team 96, v němž nastupují vicemistři Evropy z roku 1996. Tým kolem Pavla Nedvěda, Karla Poborského, Vladimíra Šmicra a Pavla Kuky jasně přehrál své soupeře a v pozdním večeru si vysloužil ovace vyprodané sportovní haly, kde klání sledovalo pět a půl tisíce diváků.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Ve vítězném týmu se představil i Pavel Kuka

Článek

Kuka začal dávat tým dohromady před několika měsíci a do vínku si stříbrná parta z Anglie dala především přispívat charitě. Nedávno zástupci sdružení dali první stotisícový dar Nadaci českých internacionálů a v sobotu vyrazili do Německa k prvnímu vystoupení na hřišti.

Turnaji v konkurenci veteránů Bayernu Mnichov, Ferencvárose, Liverpoolu či Výběru světa dominovali a udělali velký dojem. "Byl jsem nadšen z toho, s jakou chutí kluci k celé akci přistoupili. Pavel Nedvěd byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje a nad tím, co předváděli spolu s Karlem Poborským, lidé jen žasli. Okamžitě po turnaji jsme dostali pozvání na příští rok," řekl Kuka, který plánuje na letošní rok ještě alespoň další dvě akce.

Na halový turnaj nemohl vzít kompletní výběr z roku 1996. Kvůli zdravotním potížím chyběl i trenér Dušan Uhrin. Na hřišti se představili také Michal Horňák, Miroslav Kadlec, Karel Rada, Jan Suchopárek a Radek Bejbl, do branky se postavil bývalý gólman futsalové reprezentace Jan Klíma. "Brankáře jsme neměli - Petr Kouba i Pavel Srníček jsou zraněni, Láďa Maier měl povinnosti v Mladé Boleslavi. Ovšem Honza je důstojně zastoupil, předváděl neskutečné zákroky," uvedl Kuka.

Halový turnaj fotbalových internacionálů v Saské Kamenici:
Skupina: Czech Team 96 - Výběr světa 5:3, Czech Team 96 - Ferencváros 4:3,
semifinále: Czech Team 96 - Bayern Mnichov 8:3,
finále: Czech Team 96 - Výběr světa 5:2.
Konečné pořadí:
1. Czech Team 96, 2. Výběr světa, 3. Bayern Mnichov, 4. FC Saská Kamenice, 5. FC Liverpool a Ferencváros.

Reklama

Související témata: