Hlavní obsah

Robinho přiletěl na stadion Santosu helikoptérou s Pelém

Brazilskému fotbalistovi Robinhovi se při návratu do Santosu dostalo velkolepého přivítání. Šestadvacetiletý útočník dnes na slavnostní představení přiletěl helikoptérou s legendárním Pelém a na stadiónu Vila Belmiro mu tleskalo několik tisíc fanoušků.

Článek

"Moc rád vás tady vidím," řekl fanouškům Robinho, když spolu s Pelé vystoupili ve středovém kruhu z vrtulníku. "Santos miluji a udělám všechno pro to, abych vám výhrami dělal radost," dodal.

Robinho do Santosu, kde odstartoval kariéru, přišel na půlroční hostování z Manchesteru City. Brazilský reprezentant v Anglii hrál jen sporadicky a doufá, že působením v mateřském klubu si udrží místo v reprezentaci pro mistrovství světa v Jihoafrické republice.

"Robinhova zkušenost bude pro tým klíčová," řekl Pelé, který za Santos hrával. "Hráč takového formátu bude také skvělým příkladem pro mladé fotbalisty," dodal.

Bývalý útočník Realu Madrid přišel do Manchesteru City předloni za 32 miliónů liber, což z něj učinilo nejdražšího hráče v historii britského fotbalu. V Anglii si Robinho přišel údajně na 160 000 liber (přes 4,8 miliónu korun) týdně, kvůli hostování v Brazílii však přistoupil na snížení platu.

Reklama