Hlavní obsah

Plzeňští fotbalisté po penaltách budou hrát v Soči finále

SOČI

Fotbalisté Viktorie Plzeň postoupili na turnaji v ruském Soči do finále, v němž se střetnou s Austrií Vídeň. O postupu českého klubu přes druholigový domácí celek rozhodl až penaltový rozstřel, v základní hrací době duel skončil 1:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost fotbalistů Plzně - ilustrační foto.

Článek

Stejně dopadlo i druhé semifinálové utkání, v němž Austria Vídeň remizovala s Borisovem. Penaltové drama vyhrál 12:11 rakouský tým, za který odehrál druhý poločas Petr Voříšek.

Zápas se hrál na podmáčeném hřišti za vytrvalého deště a domácí klub Žemčužina, jenž je nováčkem druhé ligy, se ukázal jak urputný soupeř. Ve 13. minutě nastřelil tyč. Brzy převzali aktivitu hosté, ovšem slibné šance nevyužili. V době největšího tlaku domácí v 75. minutě vstřelili vedoucí gól, na který vzápětí Plzeň odpověděla přesnou hlavou Jiráčka po standardce Horvátha. Limberský pak ještě nastřelil spojnici břevna a tyče.

"Zasloužili jsme si vyhrát už v normální hrací době, měli jsme na to dost šancí. I tak jsem však spokojený, podali jsme nejlepší výkon v přípravě a soupeře jednoznačně převyšovali," řekl po utkání plzeňský trenér Pavel Vrba.

V penaltách Horváth, Rada a Limberský uspěli, naopak domácí druhý exekutor nastřelil tyč a dalšího hráče vychytal Ticháček. Rozhodnutí přinesla už čtvrtá série a trefa Daridy.

Fotbalový turnaj v Soči:
Semifinále:
Žemčužina Soči - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0) - 1:4 na penalty
Branka Plzně: 77. Jiráček. Penalty proměnili: Horváth, Rada, Limberský, Darida.
Sestava Plzně: Ticháček - Limberský, Bystroň (60. Jiráček), Navrátil, Lecjaks - Petržela (60. Kolář), Horváth, Rada, Rajtoral (60. Darida) - Bakoš (60. Krbeček), Rezek.
Austria Vídeň - BATE Borisov 1:1 (0:1) - 12:11 na penalty
Zbývající program:
Pátek 5. února, 13:30: Soči - Borisov (o 3. místo).
Sobota 6. února, 11:00: Plzeň - Austria (finále).

Reklama

Související témata: