Hlavní obsah

Fotbalisté Olomouce se rozešli smírně s Novým Sadem

Fotbalisté Olomouce v druhém utkání na soustředění v tureckém Beleku remizovali 1:1 s Vojvodinou Novi Sad. První poločas Sigma gólem Ordoše vyhrála, třetí tým srbské ligy však pět minut před koncem zápasu vyrovnal. Brno remizovalo ve druhém utkání na soustředění v Turecku s desátým týmem bulharské ligy Pirinem Blagojevgrad 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Olomoucký fotbalista Jakub Petr oslavuje svůj gól. Ilustrační foto.

Článek

Byl to duel dvou poločasů. Ten první ovládl moravský celek, jehož kouč Zdeněk Psotka postavil ve srovnání s úvodním zápasem proti rumunskému Iasi silnější sestavu. Hanáci byli lepší a jejich převahu korunoval po individuálním průniku Hubníka kanonýr Ordoš.

Vojvodina však v poločase prostřídala a karta se obrátila. Tlak Sigmy ustal, pět minut před koncem míč po hlavičce Bajera v olomoucké šestnáctce přistál u protihráče, který nekompromisním volejem vstřelil vyrovnávací gól.

Fotbalisté Ostravy proti Osijeku nevyužili šance a prohráli 0:2

Ostravským fotbalistům se první zápas na soustředění v turecké Antalyi nevyvedl střelecky a čtvrtému celku chorvatské ligy NK Osijek podlehli 0:2. Oba góly Baník inkasoval po přestávce, ze svých šancí sám vytěžil pouze nastřelenou tyč, kterou trefil Wojnar.

Zejména v prvním poločase byla Ostrava aktivnější a vytvářela si příležitosti. Útočník Varadi, kterého kouč Miroslav Koubek opět zkoušel na pravém okraji obrany, přehlavičkoval branku. Strnadovu ránu vyrazil gólman Kardum, který pak na tyč odklonil i bombu Wojnara.

Platonickou převahu v poli Slezané nezúročili ani po krátké přestávce. Naopak v 55. minutě fauloval v pokutovém území Bolf a Kněževič z penalty nezaváhal. Vyrovnání Ostravě po tečované střele Ličky sebral opět pozorný brankář a na druhé straně proměnil druhou ze svých vyložených šancí Pavličič.

"Byl to takový ten klasický zápas, že bychom nedali gól, ani kdybychom na hřišti byli do večera. Kvalitní chorvatský soupeř nám prostě udělil lekci z produktivity," uvedl trenér Koubek. "Pozitivní ale je, že si dokážeme vypracovat příležitosti, byť jejich realizace pokulhávala. Lepší byl z naší strany první poločas. Kdybychom tam byli důslednější v koncovce, mohl se zápas určitě zlomit na naši stranu. Ale přes nepříznivý výsledek byl to přínosný test," dodal Koubek.

Fotbalisté Slavie porazili Petržalku 1:0 gólem Tecla

V posledním přípravném utkání před odletem na soustředění na Kanárské ostrovy zvítězili fotbalisté Slavie Praha na umělé trávě v Edenu nad Petržalkou 1:0. Dnešní zápas rozhodl gólem v 54. minutě útočník Stanislav Tecl, kterého ligový mistr získal v lednu na hostování z Jihlavy.

Slavia byla celý zápas aktivnější, ale gól dala až až po změně stran. Šenkeřík se dostal za obranu soupeře, nahrál lépe postavenému Teclovi, který snadno do prázdné branky skóroval.

Poprvé oblékl červenobílý dres stoper Lafrance, který je v pražském klubu na testech z Mostu. Odehrál celý zápas a s přehledem dirigoval obranu domácích. "Něco jsme o něm věděli a v zápasu ukázal, že má velký potenciál," řekl novinářům kouč Karel Jarolím. O případných posilách nic neprozradil. "Vyzkoušeli jsme Lafranceho, jednáme dál o Štochlovi a ve hře je ještě jeden obránce ze zahraničí," uvedl Jarolím. Na soustředění vezme 27 či 28 hráčů včetně brankářů.

Brno s Bulhary remizovalo

Brno remizovalo ve druhém utkání na soustředění v Turecku s desátým týmem bulharské ligy Pirinem Blagojevgrad 1:1. Branku Brna dal v 74. minutě Radionovič, který pohotově skóroval po rohovém kopu.

V prvním poločase mělo Brno mírnou územní převahu, kterou ale nedokázalo vyjádřit střelecky. V 8. minutě Došek mířil vedle, ve 32. minutě chytil tvrdou Dostálkovu střelu brankář. O tři minuty později neproměnil Rabušic sólový útok. Po změně stran stačil po rychlém protiútoku Blagojevgradu brankář Doležal míč pouze vyrazit a z dorážky inkasoval. Brno zvýšilo obrátky a o 13 minut později se mu podařilo vyrovnat.

Přípravná fotbalová utkání:
Bohemians 1905 - FC Nitra 1:0 (1:0)
Branka: 20. Štohanzl.
Sestava Bohemians: Sňozík - Pávek, Nikl (46. Bartek), Cseh, Rychlík - Štohanzl, Cissé (67. Vdovjak), Kaufman, Róth (60. Ibragimov) - Škoda, Bálek.
Sigma Olomouc - Vojvodina Novi Sad 1:1 (1:0)
Branka Olomouce: 35. Ordoš.
Sestava Olomouce: Lovásik - Janotka, Dreksa, Komárek (46. Murin), Machalický - Bajer, Kaščák, Hořava (46. Schulmeister) - Petr (81. Navrátil), Ordoš, Hubník (87. Kazár).
Baník Ostrava - NK Osijek 0:2 (0:0)
Branky: 55. Kněževič z pen., 79. Pavličič.
Sestava Ostravy: Baránek - Varadi, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Lukeš (46. Lička), Marek (46. Greguš), Wojnar - Vydra, Strnad (65. Zeher), Mičola (46. Kraut).
Kladno - Trnava 1:1 (0:0)
Branky: 86. Lička - 88. Ďuriš.
Sestava Kladna: Kostolanský - Mráz, Beneš, Gross (70. Rada), Procházka (70. Rendla) - Bartoš, Zoubek (10. Strnad), Lička, Holub, Novotný (60. Cigánek) - Zachariáš (60. Tatanašvilli).
Slavia Praha - MFK Petržalka 1:0 (0:0)
Branka: 54. Tecl. Rozhodčí: Adam.
Sestava Slavie:
I. poločas: Romanovs - Krajčík, Vomáčka, Lafrance, Hubáček - Grajciar, Trapp, Janda, Hloušek - Kysela, Naumov.
II. poločas: Vaniak - Mikula, Lafrance, Vomáčka, Hubáček - Kysela, Ragued, Duranski, Hloušek - Tecl, Šenkeřík.
1. FC Brno - Pirin Blagojevgrad 1:1 (0:0)
Branka Brna: 74. Radionovič.
Sestava Brna: Doležal - Dřížďal, Dvorník, Trousil (70. Jílek), Husár (85. Križko) - Dostálek (73. Radinovič), Křeček, Polách - Hodek, Došek (82. Kalabiška), Rabušic.

Reklama