Hlavní obsah

Plzeň podlehla Austrii Vídeň ve finále turnaje v Soči

Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli ve finále turnaje v Soči s Austrií Vídeň 0:2. Zápas se kvůli nepříznivému počasí hrál na umělém povrchu a kvůli lijáku musel být dokonce na chvíli přerušen.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Lecjaks z Plzně - ilustrační foto

Článek

Stav hlavního Olympijského stadiónu po deštích z posledních dnů byl velmi špatný, a tak pořadatelé přesunuli finále na umělý trávník. I v sobotu bičoval Soči déšť a krupobití a v patnácté minutě byl zápas přerušen. Na obou stranách bylo minimum šancí, ale z ojedinělé akce před poločasovou pauzou Okotie skóroval.

Trenér Pavel Vrba poslal do druhého poločasu šest čerstvých hráčů a jeho mužstvo začalo být aktivnější, ovšem akce Tomáše Krbečka, Rezka ani Navrátila gólem neskončily. Otevřenější hra přinášela rovněž nebezpečné akce soupeře a po centru z pravé strany hlavou Brazilec Schumacher definitivně rozhodl. To už byl na hřišti i Petr Voříšek, který v dresu Austrie přišel do hry v 60. minutě.

Plzeňští fotbalisté se ještě v sobotu vrátí domů, ve středu je čeká další přípravný zápas proti Doubravce. O dva dny později zamíří Západočeši na herní soustředění do Španělska.

Fotbalisté Brna porazili v Turecku Banja Luku 1:0 gólem Doška

Fotbalisté Brna se dočkali ve svém třetím utkání na soustředění v Turecku prvního vítězství, když zdolali druhý tým bosenské ligy Banja Luku 1:0. Vyrovnané utkání rozhodl pět minut před koncem Došek.

Původně měli hrát Brňané s rumunským týmem Otelul Galati, ale na poslední chvíli došlo ke změně.

Vítězná branka padla po Kalabiškově rohu. Míč protáhl až k brankové čáře Hodek, který našel nepokrytého Doška, jenž placírkou přesně zakončil k tyči. Brňané měli i další šance, Kalabiškova hlavička po Michnově centru skončila na tyči.

Finále fotbalového turnaje v Soči:
Viktoria Plzeň - Austria Vídeň 0:2 (0:1)
Branky: 45. Okotie, 86. Schumacher.
Sestava Plzně: Ticháček - Limberský (46. Rajtoral), Hájovský, Bystroň (46. Navrátil), Lecjaks (46. Rožman)- Petržela (46. Rezek), Horváth (46. Rada), Darida, Jiráček - Bakoš (46. Krbeček), Vaněček.
Přípravné fotbalové zápasy:
Bohemians Praha - FC Písek 5:2 (1:0)
Branky Bohemians Praha: 40. Kincl, 55. Jeslínek, 65. Turtenwald, 81. Pospíšil, 89. Dobeš z pen. Rozhodčí: Franěk.
Sestava Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič (46. Horáček), Turtenwald, Flachbart - Demeter - Dittrich (46. Fenyk), Dobeš, Mach (69. Modeste) - Kincl (46. Jeslínek), Pospíšil.
LASK Linec - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:0)
Branky: 42. Weissenberger z pen., 56. Hart - 66. Jasanský.
Sestava Č. Budějovic:
I. poločas: Kučera - Laštovka, Lima, Žižka, Krob - Hudson, Otepka, Riegel, Volešák, Šíma - Ondrášek.
II. poločas: Křížek - Leština, Novák, Žižka, Šíma - Stráský, Otepka (70. Volešák), Černák, Jasanský - Sedláček, Meszároš.
FK Mladá Boleslav - Vlašim 3:1 ( 2:1)
Branky: 8. Chramosta, 45. Sylvestre, 75. Sedláček - 55. Jungr.
Sestava Boleslavi: Šeda - Kalina, Janíček (15. Zahustel), Procházka, Hrdlička - Kúdela, Sylvestre (59. Sedláček), Opiela, Poláček (46. Táborský) - Kulič (57. Bulut), Chramosta. Trenér: Stanner.
1. FC Brno - Banja Luka 1:0 (0:0)
Branka: 85. Došek.
Sestava Brna: Poláček - Pašek, Jílek (45. Dvorník), Križko, Michna - Radinovič (80. Polách), Dostálek (45. Křeček), Borák - Okleštěk (75. Došek), Šamánek (82. Hodek), Kalabiška.
1. FK Příbram - Dinamo Minsk 3:1 (0:0)
Branky Příbrami: 48. T. Pilík z pen., 85. Borek, 90. Wágner.
Sestava Příbrami: Krbeček - Šmejkal (55. Plašil), J. Štochl, Nohýnek, Pleško - Klesa, Tarczal, Hušbauer, T. Pilík (60. Wágner) - Fantiš, Rodrigues (65. Borek).
Baník Ostrava - Rapid Bukurešť 2:2 (1:0)
Branky: 3. Greguš, 60. Zeher z pen. - 63. Herea z pen., 82. Spadacio.
Sestava Ostravy: Buček - Řezník, Marek, Neves, Zawada - Lukeš, Greguš, Lička - Kraut, Zeher, Mičola.

Reklama

Související témata: