Hlavní obsah

Šachtar nastřílel Spartě tři branky, Pražané poprvé v přípravě prohráli

LA CALA

V předposledním přípravném utkání na soustředění ve Španělsku utrpěli fotbalisté Sparty první zimní porážku. Se Šachtarem Doněck, v jehož sestavě se v druhém poločase ukázal i český reprezentant Tomáš Hübschman, v sobotu prohráli vysoko 0:3.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Sparty inkasují branku. Ilustrační foto.

Článek

Sparťané nastoupili bez nových posil, z příchodu slovenského útočníka Filipa Šeba dnes definitivně sešlo. "Nedohodli jsme se s hráčem na podmínkách, k přestupu nedojde. Ještě ale jednáme o možném příchodu jednoho zahraničního útočníka," řekl personální ředitel klubu Jakub Otava.

Sparta začala zápas trochu zakřiknutě a soupeř se už v 16. minutě dostal do vedení díky přesné střele Poljanského. Pak převzal otěže utkání český tým hrající s jedním hrotovým útočníkem Jiroušem, který měl největší šanci Pražanů, ale stejně jako vzápětí Brabec se prosadit nedokázal.

Po pauze český vicemistr přešel po příchodu útočníka Lačného na rozestavení 4-4-2, ale ukrajinský vítěz Poháru UEFA přidal v 59. minutě po trefě Jadsona z penalty druhý gól. To už byl na hřišti i exsparťan Hübschman, který nastoupil v 57. minutě. Definitivní podobu výsledku dal Kravčenko.

Herní přípravu v teple zakončí Sparta v pondělí zápasem proti Lokomotivu Moskva.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:
Sparta Praha - Šachtar Doněck 0:3 (0:1)
Branky: 20. Poljanski, 59. Jadson z pen., 68. Kravčenko.
Sestava Sparty: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič (86. Sus) - Sionko (46. Lačný), Žofčák (60. Vacek), Kovba (86. Folprecht), Kucka, Krejčí (60. Zeman) - Jirouš (60. Kadlec).

Reklama

Související témata: