Hlavní obsah

Gullit je prezidentem nizozemsko-belgické kandidatury na MS

BRUSEL

Bývalý nizozemský fotbalista Ruud Gullit se stal prezidentem výboru, jenž má na starost společnou kandidaturu Belgie a Nizozemska na pořádání mistrovství světa v letech 2018 nebo 2022. Světová federace FIFA rozhodne o dějišti šampionátů letos v prosinci.

Článek

"Díky Ruudově reputaci a slávě je jeho jmenování skvělou zprávou pro naši kandidaturu. Už během oficiální prezentace kandidatury světovému tisku v prosinci v Kapském Městě se Ruud projevil jako skvělý vyslanec," uvedl na oficiálním webu nizozemsko-belgické kandidatury její výkonný šéf Harry Been.

Gullit, držitel Zlatého míče z roku 1987 a mistr Evropy z roku 1988, tak bude mít nejvýznamnější funkci z bývalých fotbalistů. Snahu o pořádání MS podpořili například ještě Nizozemci Johan Cruyff, Marco van Basten, Clarence Seedorf, Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar a Belgičané Eric Gerets a Michel Preud'homme, kteří byli jmenováni oficiálními vyslanci.

Mistrovství světa se po dvou mimoevropských šampionátech (JAR 2010 a Brazílie 2014) pravděpodobně vrátí v roce 2018 na "starý kontinent". Soupeři nizozemsko-belgické kandidatury budou Anglie, Rusko a Španělsko společně s Portugalskem.

Reklama