Hlavní obsah

VIDEO: V Arábii padl neskutečný gól z osmdesáti metrů!

Al Ahlí

Jeho jméno znalo dosud jen pár fotbalových frajnšmekrů v arabských zemích a možná také Ivan Hašek, který ho v Al Ahlí trénoval, teď ho ovšem vyslovuje celý svět. Hráč Al Ahlí Mohamed Mossad dal totiž v zápase o Pohár korunního prince neskutečný gól z osmdesáti metrů. Nevěděl co s míčem, takže ho napálil a ten skončil v soupeřově síti.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Když nevíš co s míčem, dej gól, říká jedna fotbalová moudrost. Obránce Al Ahlí Mohamed Mossad se jí v zápase o Pohár korunního prince proti týmu Hajeru řídil.

Pomalu u vlastní šestnáctky nakopl míč, jenž dobrých osmdesát metrů letěl vzduchem, aby nakonec zapadl za záda překvapeného gólmana soupeřova týmu. Ten totiž stál třináct metrů před brankovou čárou a zareagoval příliš pozdě. Takového borce měl Ivan Hašek v mužstvu, když v Emirátech trénoval.

Zatímco autorovi gólu přinesla trefa věčnou slávu nejen v Emirátech a Arábii, ale v celém fotbalovém světě, gólman je teď pro smích naprosto všem. Zvláště, když jeho mužstvo v duelu o Pohár korunního prince prohrálo s Al Ahlí nakonec 0:2.

Reklama