Hlavní obsah

Exsparťan Kisel by se kvůli studiu práv rád vrátil z Austrálie do Evropy

SYDNEY/PRAHA

Slovenský záložník australského týmu FC Sydney Karol Kisel stále čeká od vedení klubu na prodloužení smlouvy. Sám však počítá s tím, že se po konci tamní soutěže vrátí na starý kontinent, kde by rád dokončil své studium práv. Kdyby však vedení šikovnému záložníkovi nový kontrakt nabídlo, dokázal by si Kisel setrvání u protinožců ještě představit. „Asi by mě tady chtěl i můj trenér Vítězslav Lavička,“ řekl Kisel.

Článek

Fotbalové Sydney teď nežije ničím jiným, než nedělním závěrečným duelem základní části australské nejvyšší ligy, v němž domácí FC hostí první celek tabulky Melbourne Victory. Na něj ztrácí svěřenci českého kouče Vítězslava Lavičky z druhé pozice dva body. Vítězství by klubu, přezdívanému Sky Blues, zaručilo prvenství v základní části.

„Naším cílem bylo skončit první a najednou tady máme rozhodující zápas,“ řekl Kisel pro australský Daily Telegraph. „Chci vyhrát ligový titul a nakonec se radovat i ze zisku Aussie titulu (velké finále, pozn.red.). Proto jsem tady,“ poznamenal dvaatřicetiletý středopolař.

Co však bude po sezóně, to Kisel v tuto chvíli ale ještě vůbec netuší. Stávající kontrakt mu končí a vedení klubu se zatím nijak nemělo k tomu, aby košickému rodákovi novou smlouvu nabídlo. „Vím, že by mě tady Víťa rád měl, ale já jsem ještě žádnou nabídku nedostal,“ řekl Kisel, jenž se pomalu blíží k ukončení studií práv.

Možné i další setrvání

„Školu chci rozhodně dokončit, takže to vypadá na můj návrat do České republiky. Potom, co tady odehrajeme finálovou část soutěže,“ tuší brzký návrat na starý kontinent Kisel. „Nevadilo by mi tady zůstat. Byla to velmi dobrá zkušenost a mám to tady rád,“ nechává se křídelní záložník ale přesto rozptylovat myšlenkou dalšího působení v Sydney.

„Samozřejmě by pro mé studium bylo lepší, abych se vrátil do Evropy, ale pokud by mě Sydney opravdu chtělo, mohl bych následující rok studium i fotbal ještě kombinovat. To nic nemění na tom, že mi však musí prvně nabídnout smlouvu. Na mě to nezávisí,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: