Hlavní obsah

Trapattoni chce kariéru ukončit u rodícího se vatikánského týmu

Italský trenér Giovanni Trapattoni sice ještě neskončil svou trenérskou misi u irské reprezentace, už ale zřejmě přemýšlí o výminku. Jednasedmdesátiletý a silně věřící kouč totiž prohlásil, že až bude v penzi, bude se bavit koučováním vatikánské reprezentace.

Článek

"Občas se mě na to ptají, ale ano, rád bych. Jen jsem teď vázaný v Irsku," překvapil Trapattoni novináře, kteří společně s ním zavítali na církevní Clericus Cup, v němž se mezi sebou utkávají týmy kněží, mnichů a dalších církevních činovníků. Zdálo se, že si jen dělá legraci, ale informaci vzápětí potvrdil i prezident turnaje biskup Claudio Paganini.

"Vatikánský tým sice ještě nefunguje, ale pracujeme na jeho projektu. Církev nás podporuje, jediný problém bude v uznání týmu u FIFA, bude to dlouhé a komplikované. A Trapattoni by pro nás každopádně byl ideální trenér," řekl Paganini. Trapattoni sice pochází z nábožensky vlažnějšího severu země, jeho sestra je ale jeptiškou a on sám několikrát proslul tím, jak moc dá na víru.

Neoficiální reprezentace Vatikánu už ovšem existuje. Tvoří ji obyvatelé Říma, kteří nejsou nutně členy římskokatolické církve, a čas od času hraje neoficiální zápasy s podobnými "trpaslíky", třeba s Monakem nebo San Marinem. O poznání častěji hraje vatikánský tým proti týmům poutníků, kteří do nejmenšího státu světa přijíždějí.

Reklama

Související témata: