Hlavní obsah

Blatter otáčí: Budeme jednat o zavedení videa ve fotbale

Prezident Mezinárodní fotbalové federace Joseph Blatter v rozhovoru s italským deníkem Tuttosport přislíbil, že se FIFA bude znovu zabývat možností používat video během zápasů. Reagoval na další kontroverzní situace ve středečních utkáních Ligy mistrů.

Článek

"Probudil jsem se po klidné noci, během níž jsem fotbal nesledoval, ale když jsem si přečetl ranní noviny, otřásl jsem se z toho, o kolik zpráv se postarali rozhodčí svými špatnými verdikty," připomněl třiasedmdesátiletý Švýcar kontroverzní branku Porta do sítě Arsenalu a vítězný gól Bayernu proti Fiorentině, který padl ze zřetelného ofsajdu.

"Můžu potvrdit, že 6. března na zasedání výkonného výboru FIFA v Curychu se budeme zabývat zavedením technologické podpory rozhodčím," uvedl Blatter. Dosud stejně jako prezident Evropské fotbalové unie UEFA Michel Platini vystupoval proti používání moderních technologií.

Pro zavedení videa se po středečním osmifinále Ligy mistrů vyslovil i kouč Bayernu Louis van Gaal. "Bojuji za to už deset let. V našem fotbalovém světě je velký zájem na tom, že už se prostě dále nemůžeme obejít bez asistence techniky," řekl nizozemský trenér.

Reklama