Hlavní obsah

Britský tisk: Výhra nad Čechy je pro Skotsko ideální začátek

LONDÝN

Ve středečním přípravném utkání v Glasgowě čeští fotbalisté ovládli podstatnou část zápasu a Skotsko předvedlo víc pragmatickou než pohlednou hru, ale výhra 1:0 znamená ideální začátek pro tým vedený novým trenérem Craigem Leveinem. Shodl se na tom čtvrteční britský tisk při hodnocení zápasu, kterým Skotové ukončili 14 let čekání na domácí výhru v přípravě.

Foto: David Moir, Reuters

Skot Scott Brown (vlevo) se raduje z branky do sítě českých fotbalistů v přípravném utkání.

Článek

"Gól Scotta Browna přinesl Leveinovi vítězný start u skotské reprezentace, přestože její soupeř v kvalifikaci na evropský šampionát většině zápasu dominoval," poznamenala BBC. Připomněla také, že Levein před zápasem zdůrazňoval, že vítězství je tentokrát důležitější než výkon.

"Nebylo to hezké pro oči, ale zřejmě efektivní," napsal deník The Glasgow Herald. List The Scotsman konstatoval, že výhra znamená pro Leveina ideální začátek a povzbuzení před kvalifikací. Uznává ale také, že Češi měli kontrolu nad utkáním od samého začátku.

"Levein měl víc štěstí za jeden večer než jeho předchůdce George Burley za 20 měsíců. Jeho nové koště bylo pragmatické, ale mimořádně efektivní," poznamenal The Guardian. Bylo prý jasné, že cesta k obnově bude klopotná, ale důležité je jen to, že začala.

Skotský tým byl velkou část zápasu pod tlakem a soustředil se hodně na obranu, ale vzhledem k jeho výsledkům z poslední doby je podle The Times výhra nad Českou republikou dobrým výsledkem z jakéhokoli pohledu.

"Byli těžko k poražení? Ano. Těžko se na to koukalo? Ano. Lepší než Burley? Ano. Dámy a pánové, zdá se, že Skotsko má zase tým," ocenil výsledek zápasu skotský bulvární deník Daily Record. "Technicky vzato, styl vítězství byl asi tak sexy jako Susan Boyleová v podvazkách, ale skotskou krev to stačilo rozproudit," pokračoval list. "Bylo to Skotsko, jaké známe a máme rádi. Ošklivé a tvrdohlavé, ale pokud šlo o elegantní a vybroušené Čechy, nepříjemně houževnaté," uzavřel deník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články