Hlavní obsah

Geniální Zinedine Zidane na scénu - jako trenér Alžírska?

Na blížícím se fotbalovém mistrovství světa ještě na lavičce alžírské reprezentace uvidíme jako hlavního kouče Rabaha Saâdaneho. Je ovšem dost pravděpodobné, že se na jeho místě po šampionátu objeví bývalý slavný francouzský reprezentant Zinedine Zidane. Ten už ostatně od prezidenta Alžírska dostal před pár dny oficiální nabídku.

Foto: (AP Photo/ Louis Lanzano)

Zinédine Zidane

Článek

Jak uvádí francouzský server sudouset.com, dostal Zidane nedávno nabídku na post hlavního kouče národního týmu od samotného prezidenta Alžírska Abdelazize Bouteflikaeho. Trojnásobný nejlepší fotbalista světa však na lavičku tamní reprezentace určitě neusedne dříve než po skončení mistrovství světa v Jihoafrické republice, které startuje už za 11. června.

Není náhodou, že je uznávaný Zizu v hledáčku právě tohoto severoafrického státu, když se v létě roku 1972 narodil v Marseille imigrantům právě z Alžírska. Sedmatřicetiletý Zidane nyní pracuje jako zástupce prezidenta Realu Madrid Florentina Péreze, a je otázkou, zda by se tohoto postu v případě kývnutí na aktuální nabídku chtěl vzdát.

Byl by 35. trenérem v pořadí

Pokud by tedy bývalý hráč Cannes, Bordeaux, Juventusu a Realu Madrid nynějšího trenéra Saâdaneho přeci jen nahradil, nebyl by to pro alžírský národní tým nijak mimořádný tah. Alespoň co se výměny trenéra týče. Vždyť od roku 1962 se na pozici hlavního kouče tohoto severoafrického státu vystřídalo už 34 trenérů.

Alžírsko se na letním světovém šampionátu v základní skupině C utká se Spojenými státy, Anglií a Slovinskem.

Reklama

Související témata: