Hlavní obsah

VIDEO: Roberto Carlos pálí jak za starých časů, v Brazílii vymetl parádní šibenici

PRAHA

Parádní trefou do šibenice se o víkendovém utkání brazilské ligy mezi Corinthians a Santo Andre prezentoval slavný levý bek domácích Roberto Carlos. Ten už v jedenácté minutě zvyšoval na 2:0, když mu po rohovém kopu posunul míč jeho spoluhráč, načež následovala tradičně nekompromisní rána levačkou šestatřicetiletého Brazilce.

Foto: Nestor Silva, ČTK/AP

Roberto Carlos (vpravo) oslavuje výhru Corinthians se svým spoluhráčem Denthinem.

Článek

Corinthians šli do vedení už ve 4. minutě utkání. Pohroma pro výběr Santo Andre přišla po sedmi minutách, když se střelou zpoza vápna dokázal prosadit i brazilský mistr světa z roku 2002 Roberto Carlos. Nutno připomenout, že vedoucí branka ze samého úvodu zápasu byla pro domácí jubilejní 10 000. v historii klubu.

Ronaldo pod palbou kritiky

Všemu na hrací ploše přihlížel i další slavný brazilský hráč Ronaldo, na něhož ovšem v poslední době padá velká vlna kritiky. Média i fanoušci Corinthians, kde třiatřicetiletý forvard působí od prosince 2009, Ronaldovi vyčítají, že má nadváhu a je střelecky impotentní.

„Každého potřebujeme v té nejlepší formě,“ uznává trenér Corinthians Mano Menezes, jenž svému útočníkovi nabízí i pomoc z oblasti psychologie. „Když se nějakému členu mužstva nedaří nejlépe, je potřeba aby zbylí hráči vystoupili a dali svému kolegovi najevo svou podporu. V těžších chvílích je nutná jednota týmu,“ míní Menezes.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín