Hlavní obsah

Beckham zůstane po operaci ve Finsku do středy

TURKU

Fotbalista David Beckham zůstane minimálně ještě jednu noc ve finském Turku, kde se zotavuje po pondělní úspěšné operaci přetržené Achillovy šlachy. Čtyřiatřicetiletý anglický záložník už může dnes začít s chůzí o berlích, což je první část rehabilitační cesty, na jejímž konci by měl být po šesti měsících návrat k fotbalu. Červnové mistrovství světa tak kmenový hráč Los Angeles Galaxy zcela jistě nestihne.

Foto: Paolo Bona, Reuters

Anglický fotbalista David Beckham zůstane ve Finsku ještě jednu noc.

Článek

"Myslím, že tu zůstane ještě jednu noc, takže můžeme ránu zkontrolovat zítra," řekl agentuře Reuters specialista na tento typ zranění Sakari Orava, který operaci provedl. Od slavného fotbalisty se dočkal slov díků. "Operace se povedla a chci poděkovat doktoru Oravovi a celému personálu za to, jak se tu o mě starali. Teď se cítím dobře a budu se soustředit na návrat do plné kondice v následujících měsících," uvedl na svých webových stránkách Beckham, jenž poděkoval za podporu i svým fanouškům. "Jejich pozdravy pro mě hodně znamenají," dodal.

Beckham se zranil v závěru nedělního ligového utkání proti Chievu v dresu AC Milán, v němž hostoval právě kvůli rozehrání před plánovanou účastí na čtvrtém mistrovství světa. Den poté, co v slzách opustil trávník, přiletěl soukromým letadlem do Finska a podrobil se zákroku.

"Po operaci cítil bolest, ale teď už je to dobré. Když jsem ho navštívil, smál se a nic ho nebolelo. Byl šťastný," řekl dnes agentuře AP Orava, jenž v minulosti operoval mnoho slavných sportovců včetně atletů Haileho Gebrselassieho, Merlene Otteyové nebo současného kouče fotbalistů Barcelony Josepa Guardioly. "David je milý pacient. Je se vším spokojený, chová se příjemně a na nic si nestěžuje," popsal s úsměvem svého hvězdného pacienta Orava.

Beckham se pravděpodobně vrátí do Států

Beckham už pod lékařským dohledem zkoušel chodit o berlích, přesný program rehabilitace dostane v dalších dnech. "Zřejmě ve středu odletí do Londýna a poté do Spojených států," řekl Orava. Stopatnáctinásobný anglický reprezentant a bývalý kapitán národního týmu má rodinu v Los Angeles, kde od roku 2007 působí.

Finský specialista, jenž po podobném říjnovém zranění zachránil účast na olympijských hrách ve Vancouveru italskému lyžaři Peteru Fillovi, uvedl, že první měsíc bude muset být Beckham na nohu velmi opatrný. Celkem čtyři měsíce mu bude trvat, než začne běhat, a za další dva měsíce by mohl hrát fotbal.

Že se jeden z nejlépe vydělávajících světových sportovců, který si ročně přijde díky reklamám i platu v přepočtu na miliardu korun, na trávníky hodlá vrátit, potvrdil jeho mluvčí Simon Oliveira. "Očekává se jeho plné zotavení," řekl.

Reklama