Hlavní obsah

Startuje futsalové play off, získá Chrudim šestý titul?

PRAHA

Již tuto středu se rozeběhne vyřazovací části futsalové ligy a osm týmů si to rozdá nejen o ligový titul, ale také o právo na účast v evropské pohárové soutěži. Velkým favoritem je pětinásobný mistr ERA-PACK Chrudim, ale protože o tomto ligovém ročníku se hovoří jako o nejkvalitnějším za poslední roky, není zdaleka nic rozhodnuto předem.

Foto: ČTK/AP

Michal Belej (vlevo) v souboji s Biro Jadem z Ázerbajdžánu - ilustrační foto.

Článek

Futsalová reprezentace nedávno přivezla bronzovou medaili z mistrovství Evropy v Maďarsku. Tomuto sportu se závodně věnuje více než padesát tisíc hráčů. Ve čtvrtfinále play off se vedle řady reprezentantů představí i někteří bývalí vynikající ligoví fotbalisté, namátkou například Ivo Ulich a Luděk Zelenka v dresu Slavie či Tomáš Pešír ve Zruči nad Sázavou a Petr Vladyka v Chrudimi.

Čtvrtfinále se stejně jako celé play off hraje na tři vítězná utkání. V prvních dvou zápasech se hraje na půdě lépe umístěného po základní části soutěže, poté se série na třetí a případně i čtvrté utkání přesouvá na půdu horšího celku. Pokud se série protáhne do pátého utkání, to se uskuteční znovu v hale lepšího týmu po základní části.

Favoritem play off je ERA-PACK Chrudim, který ztratil v celé soutěži jen dva body za remízu 3:3 s Tangem Brno. Hodně vysoko ale míří také druhé Tango Brno i Balticflora Teplice, která je nováčkem na ligové scéně, ale její sestava plná zahraničních hráčů budí respekt.

Chrudim čeká derby s Pardubicemi

Čtvrtfinále odstartuje ve středu 17. března dvěma zápasy, Chrudim hostí Pardubice a je velkým favoritem. „Máme nejsilnější kádr v lize, naším cílem nemůže být nic jiného než zisk titulu,“ říká trenér obhájce titulu Ota Stejskal. „Bude to derby, nemusíme daleko cestovat, stejně tak naši fanoušci. Doufám, že potvrdíme roli favorita.“

Teplice pak ve středu otevřou svou sérii se severomoravským Jistebníkem a i ony jsou favoritem. „Přál jsem si ve čtvrtfinále Helas Brno, ale ten nepostoupil,“ smutnil prezident Teplic Michal Žák. Teplice by chtěly postoupit v nejrychlejší možné době. „Play off je něco jiného než zápasy v základní skupině, může se stát cokoliv. Ale rádi bychom hráli jen tři utkání. Jaká bude skutečnost, ukáží příští dny.“

Dvojice pro čtvrtfinále play off: ERA-PACK Chrudim - Torf Pardubice, Balticflora Teplice - CCM Satum Czech Jistebník, Tango Brno - Slavia Praha, Nejzbach Vysoké Mýto - Benago Zruč nad Sázavou.

Reklama