Hlavní obsah

Uzdravený Polák by rád naskočil v květnu do reprezentace

BRUSEL

Fotbalový reprezentant Jan Polák od srpna nesehrál stále ani jedno utkání, ale v několika nejbližších týdnech by mohlo k jeho návratu na hřiště dojít.

Článek

Už v dubnu by český záložník Anderlechtu rád naskočil do belgické ligy a v lepším případě by pak mohl zvládnout i květnovou reprezentační přípravu v USA. O většinu dosavadní sezóny i závěr neúspěšné kvalifikace o postup na mistrovství světa jej připravily přetržené zkřížené vazy v koleně.

Polák si pochvaluje, že mu dlouhá zdravotní pauza utekla poměrně rychle. Zranil se v srpnu a po celou dobu rekonvalescence měl pravidelný režim. "Bylo dobře, že jsem nebyl na jednom místě. Chvíli v Česku, chvíli v Belgii a chvíli znovu v Augsburgu, kde mě operovali. Mají tam totiž i rehabilitační centrum a lékař na mě chtěl zpočátku dohlédnout, aby se nic nezanedbalo," zrekapituloval průběh léčby na webu hráčské agentury ismfootball.

Pomohlo mu, že už mohl se spoluhráči absolvovat většinu zimní přípravy. "Pak mě trochu zbrzdil zánět, který se v operovaném místě objevil, a musel jsem zpomalit. Za normálních okolností bych asi už hrál, ale nemá cenu to uspěchat. Když to vyjde v první polovině dubna, budu spokojený," řekl Polák, který v neděli oslavil 29. narozeniny.

Po očekávaném návratu v klubovém dresu by se pak v případě pozitivního vývoje nebránil ani dvěma přípravným zápasům české reprezentace v USA. "To by samozřejmě bylo fajn, ale zatím se tak daleko nekoukám. Nejdříve se musím pořádně doléčit a pak začít přemýšlet, zda budu připraven pro reprezentaci," uvedl záložník, který bude patřit v nově budovaném mužstvu k nejzkušenějším hráčům.

 "Kvalitu na návrat máme"

Polák věří, že národní tým půjde znovu výkonnostně nahoru. "Kvalitu na návrat nahoru máme, ale sehrání a hledání správné cesty může chvíli trvat. Věřím, že to fanoušci pochopí a budou mít trpělivost, i když třeba budeme předvádět jiný styl než v minulosti," konstatoval s připomínkou, že ztráty klíčových hráčů nebude jednoduché zacelit.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín