Hlavní obsah

Šéf UEFA Platini už brzy rozhodne o své další kandidatuře

Bývalý hvězdný záložník Michel Platini podle francouzského deníku L'Equipe příští týden oznámí, zda bude znovu kandidovat na prezidenta Evropské fotbalové unie UEFA. Jako pravděpodobnější se zdá zatím varianta, že čtyřiapadesátiletý Francouz se rozhodne o další čtyřleté období usilovat.

Foto: Konstantin Chernichkin, Reuters

Předseda UEFA Michel Platini

Článek

Trojnásobný držitel Zlatého míče se dostal do čela UEFA v roce 2007, kdy v poměru hlasů 27:23 porazil Švéda Lennarta Johanssona. Ten do té doby působil v čele evropského fotbalu 17 let.

Podle L'Equipe ještě není francouzský funkcionář úplně přesvědčený, ale přesto chce své rozhodnutí veřejně vyhlásit na kongresu UEFA, který se uskuteční od úterý do čtvrtka v Tel Avivu. Platini už v lednu naznačil, že chce mít jasno ještě před červnovým startem mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Bývalý hráč Juventusu na sebe během probíhajícího funkčního období upozornil především překvapivým přidělením pořadatelství ME v roce 2012 Ukrajině a Polsku. Dlouhodobě také kritizuje zadlužené kluby a odmítá zavedení moderních technologií do fotbalu.

Reklama

Související témata: