Hlavní obsah

Magera v Temešváru střílí gól za gólem

Český fotbalista Lukáš Magera září v rumunské lize. Na jaře se napevno usadil v základní sestavě Temešváru a v posledních dvou zápasech se blýskl třemi góly a asistencí. Má tak velký podíl na tom, že Temešvár patří k hlavním kandidátům na titul.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Lukáš Magera (vpravo) bojuje o míč s Jonathanem Caruanou z Malty.

Článek

Před týdnem ho fanoušci po dvou gólech do sítě posledního týmu tabulky Unirea Alba Iulia vyhlásili hráčem zápasu. V pondělním souboji na hřišti Astry Ploješť pak člen širšího kádru reprezentace hrál klíčovou roli při vítězství 3:1, po němž se Temešvár udržel na druhém místě tabulky o bod za vedoucí Kluží.

"Jsem rád, že mi to střílí, ale dnes jsem toho měl plné zuby. Byl jsem trochu nachlazený a ke konci už jsem neměl sílu. Myslel jsem si, že celý zápas nezvládnu, ale nakonec jsem tam musel vydržel až do závěrečného hvizdu," uvedl Magera v rozhoru pro web své zastupující agentury Ondřeje Chovance.

Bývalý ostravský útočník nebo ofenzivní záložník nasměroval svůj tým za výhrou gólem již po dvou minutách hry. "Dali jsme poměrně brzy dva góly. Já se trefil hned ve druhé minutě, když centr ze strany prodloužil spoluhráč na zadní tyč a já pravačkou z úhlu propálil gólmana," řekl fotbalista.

"Jenže domácí pak snížili a my navíc na konci půle přišli o vyloučeného Meru a domácí kopali penaltu, kterou naštěstí nedali. Pak už jsme to zvládli," popsal průběh zápasu Magera. Svou bilanci v sezoně navýšil na sedm branek a v tabulce střelců se dělí o šestou příčku.

V druhé půli se musel stáhnout do zálohy a připsal si i asistenci na pojišťující gól. "Trošku jsme přeskupili rozestavení. Já hrál na hrotu, ale když se nám zranil střední záložník, tak jsem se stáhl. Hru jsme kontrolovali a ještě jsme přidali třetí gól. V 87. minutě jsem převzal na půlce balon, dal jsem to rozběhnutému Gogovi, který šel sám na branku a přehodil gólmana," dodal.

 Mrzela ho jen žlutá karta

Trojnásobného reprezentanta mrzela pouze žlutá karta, kterou dostal na začátku druhé půle. "To jsem vůbec nechápal. Byla tam potyčka, protihráč do mě strčil, já spadl na zem, a kartu jsme dostali oba. Musím říct, že rozhodčí nás docela řezal, dostali jsme asi osm žlutých a ještě červenou. Pro mě bohužel byla čtvrtá, takže příští zápas s FC Vaslui nemůžu hrát. To mě mrzí," litoval.

 Kandidát na titul

Temešvár na jaře z šesti zápasů prohrál jediný a zařadil se tak mezi nejvážnější kandidáty na titul. Tabulka rumunské ligy je však velmi vyrovnaná, vedoucí Kluž dělí od šestého Vaslui jen dva body. "Vzhledem k tomu, že už jsme venku z evropských pohárů i Rumunského poháru, tak v lize jsou očekávání hodně vysoká. Jsem přesvědčen, že máme tým na to, abychom hráli o titul. Je to ale hrozně našlapané. Čekám boj do posledního kola, bude rozhodovat každý zápas," dodal Magera.

Reklama

Související témata: