Hlavní obsah

Porto uspělo s odvoláním proti čtyřměsíčnímu trestu pro Hulka

Fotbalisté Porta budou moci již v nedělním duelu portugalské ligy s Belenenses nasadit útočníka Hulka. Brazilec sice dostal v prosinci čtyřměsíční trest za napadení pořadatele při utkání s Benfikou, Porto však uspělo s odvoláním a disciplinární komise zmírnila Hulkův trest na tři zápasy.

Článek

Na protest proti tomuto rozhodnutí rezignoval prezident portugalské ligy Hermínio Loureiro.

Hulk se v prosinci dostal se spoluhráčem Cristianem Sapunarem do potyčky s pořadateli z Benfiky, která zvítězila 1:0. Jeden z členů ochranky skončil se zraněním hlavy v nemocnici.

Také Sapunaru se dočkal zmírnění trestu, když místo půlroční pauzy dostal pouze čtyřzápasový zákaz startu v domácí soutěži. I on tak je již týmu k dispozici.

Oba hráči kvůli trestu již zmeškali 17 zápasů, Porto proto požaduje od vedení soutěže kompenzaci. Před Hulkovým potrestáním totiž nejúspěšnější portugalský klub posledních let ztrácel na čelo tabulky jediný bod. Bez kanonýra se mu však nedařilo a nyní má již jedenáctibodový odstup.

Porto zároveň požaduje, aby lidé odpovědní za předchozí vysoké tresty opustili disciplinární komisi. "Já také platím za své chyby," uvedl trenér Porta Jesualdo Ferreira.

Reklama

Související témata: