Hlavní obsah

Platini chce šéfovat UEFA i v dalším volebním období

TEL AVIV

Prezident evropské fotbalové unie UEFA Michel Platini se o svou funkci hodlá ucházet i pro další volební období. Svůj záměr znovu kandidovat při volebním kongresu v květnu 2011 v Paříži oznámil na čtvrtečním zasedání UEFA v Tel Avivu.

Foto: Konstantin Chernichkin, Reuters

Předseda UEFA Michel Platini na tiskové konferenci ohledně nového loga pro ME v roce 2012.

Článek

"Často dostávám dotazy ohledně mé budoucnosti. Chtěl jsem ale, abyste to první slyšeli vy. Jsem šťastný muž, šťastný prezident a spolupráce s vámi mě těší. V budoucnosti je v evropském fotbale ještě hodně práce, a tak oznamuji, že hodlám kandidovat na prezidenta i na další volební období," prohlásil před delegáty čtyřiapadesátiletý Francouz.

Trojnásobný držitel Zlatého míče se stal prezidentem UEFA v roce 2007 po Lennartu Johannsonovi, který tehdy ve volbě dostal 23 hlasů, zatímco Platiniho volilo 27 delegátů. Během funkčního období na sebe upozornil především překvapivým přidělením pořadatelství ME v roce 2012 Ukrajině a Polsku.

Platini také dlouhodobě kritizuje zadlužené kluby a odmítá zavedení moderních technologií do fotbalu. Zasadil se naopak o experiment s pěticí rozhodčích v Evropské lize.

Reklama

Související témata: