Hlavní obsah

VIDEO: Policie vypudila vykartovaného fotbalistu pepřovým sprejem

PRAHA

Už jste někdy viděli, že by fotbalistu po udělení červené karty vytlačila policie ze hřiště pepřovým sprejem? Přesně to se stalo v nižší brazilské lize mezi týmy Genus a Moto Clube. Hráč domácích Robson odmítl po hodině hry, kdy obdržel červenou kartu, odejít ze hřiště, a tak na scénu vstoupili těžkooděnci. Ti se s vykartovaným hráčem nijak nepárali a za pomoci štítů a pepřového spreje fotbalistu odtáhli z trávníku.

Článek

Běžela přesně 64. minuta, když jeden z hráčů týmu Genus ve středu hřiště fauloval soupeře. Situaci hlavní sudí posoudil jako zakázanou a domácímu fotbalistovi udělil červenou kartu. To provinilec vůbec nemohl pochopit a jal se situaci s hlavním arbitrem vyříkat.

Sudí však neměl zájem o další diskuzi a když viděl, jak je potrestaný hráč nepříčetný, zavolal si na pomoc policii. V tu ránu se na trávníku objevili čtyři těžkooděnci, kteří se snažili situaci uklidnit a hráče odvést. Ani to ovšem situaci nijak neřešilo, a tak přišel na řadu pepřový sprej, který jeden z policistů vytáhl.

Zásah policie se prošetří

Nebylo divu, že rozhodčí v tu chvíli ukončil zápas za stavu 3:0 pro hosty s tím, že se utkání odehraje později. Sám prezident Genusu se ovšem snažil zasadit o to, aby výsledek zápasu zůstal a soupeři se připočítala výhra.

Představitelé domácího výběru se však potkali s daleko větším problémem. Hlavní trenér Genusu a sedm hráčů, včetně červenou kartou potrestaného Robsona, se rozhodlo po utkání na své pozice rezignovat. Zásah bezpečnostních složek totiž viděli jako přehnaný.

Zástupce státu Rondonia, v němž se utkání konalo, slíbil, že nechá celý případ prošetřit. „Šéfa policie nechám prošetřit celou záležitost. Jestli policisté překročili své pravomoce, budou za to potrestáni,“ řekl Joao Cahula.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články