Hlavní obsah

Na derby fotbalistů Levski a CSKA Sofia bylo zatčeno 24 fanoušků

SOFIA

Ani nasazení 1400 policistů nezabránilo dalším výtržnostem fanoušků v bulharské fotbalové lize, kvůli kterými muselo být přerušeno derby mezi Levski Sofia a CSKA. Během sobotního zápasu, který skončil bez branek, bylo zadrženo 24 osob.

Článek

Devatenáct lidí zatkla policie už před utkáním, dalších pět po jeho skončení. V úvodu druhého poločasu musel rozhodčí přerušit hru, aby mohli hasiči a zásahová jednotka uhasit pyrotechniku, kterou fanoušci naházeli na plochu stadionu.

Kontroverze měly své pokračování i po zápase pro záložníka Levski Michaela Tawiaha, jehož neznámí útočníci zbili před jeho domem. "Šel jsem po utkání domů a dva muži mě napadli. Neviděl jsem jejich tváře a myslím, že bych je znovu nepoznal. Udeřili mě pistolí a pak mi vzali peníze a telefon," řekl bulharským médiím reprezentant Ghany do 21 let.

Zápas provázela zpřísněná bezpečnostní opatření i kvůli předchozímu utkání CSKA na hřišti Lokomotivu Mezdra, které bylo v 65. minutě předčasně ukončeno kvůli výtržnostem hostujících příznivců. Později byl duel kontumován v poměru 4:0 ve prospěch Lokomotivu. CSKA navíc musí odehrát tři domácí utkání na neutrální půdě a zaplatit pokutu 15 000 leva (zhruba 200 000 korun).

Reklama

Související témata: