Hlavní obsah

České fotbalové naděje se marně pokoušely překonat Cristiana Ronalda

PRAHA

Ve středu večer v centru Prahy se šestice českých vycházejících fotbalových hvězd mohla na dálku poměřit s ofenzivním záložníkem Realu Madrid Cristianem Ronaldem, když u příležitosti prezentace nových kopaček od společnosti Nike absolvovala slalom mezi kužely na čas. Matěj Vydra, Antonín Fantiš, Martin Zeman, Michael Rabušic, Jan Chramosta i Dominik Kraut však čas slavného Portugalce překonat nedokázali.

Foto: www.nike.com

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo prezentuje nové kopačky od společnosti Nike Mercurial Vapor SuperFly II.

Článek

Zatímco Ronaldo slalom mezi kužely, který hráči nejprve shlédli na velkoplošné obrazovce, zvládl v čase 17 vteřin, nejrychlejší z českých mladíků byl sparťan Zeman, jenž se Portugalci přiblížil na rozdíl 1,21 vteřiny. „Kdybych měl víc pokusů a šel úplně naplno, možná bych zvládl ještě lepší čas,“ řekl po svém výkonu mladík z Letné.

Útočník Mladé Boleslavi Jan Chramosta kličkuje mezi kužely.foto: www.nikefootball.com

Vedle něho se s Ronaldem na umělé trávě v Masné ulici v centru Prahy poměřovali ostravští Matěj Vydra s Dominikem Krautem, brněnský Michael Rabušic, příbramský Antonín Fantiš a Jan Chramosta z Mladé Boleslavi. Jejich výkony pak vedle přítomných diváků sledovala i momentálně zraněná dvojice Václav Kadlec ze Sparty a slávista Adam Hloušek.

Mimo nových kopaček Mercurial Vapor Superfly II, které měly oficiální prezentaci na konci února v Londýně, představovala ve středu firma Nike i tréninkový program Nikefootball+, díky němuž si fotbaloví nadšenci mohou vylepšovat své schopnosti s míčem podle tréninkových metod těch nejslavnějších současných hráčů světa. Ať už jde o Cesca Fabregase z Arsenalu, Andrése Iniesty z Barcelony, nebo liverpoolského forvarda Fernanda Torrese

Vedle toho byl představen i turnaj v malém fotbale, který bude v České republice probíhat v osmi městech od dubna do června letošního roku, a zájemci se na něj mohou přihlašovat na internetové adrese www.nikecitycup.cz. Pro vítěze jednotlivých měst, která zahrnují Prahu, Plzeň, České Budějovice, Teplice, Hradec Králové, Brno, Ostravu a Olomouc, je připraveno oblečení firmy Nike v hodnotě 50 tisíc korun.

Reklama