Hlavní obsah

Velký návrat fotbalových hvězd: Šmicer a Fowler míří do Liverpoolu

PRAHA

Dvě bývalé hvězdy anglického fotbalového týmu Liverpool FC se vrací na místo činu. A nezůstane jen u útočníků Vladimíra Šmicera a Robbieho Fowlera. U příležitosti zápasů Poháru Asociace bývalých evropských fotbalistů se fanoušci v městě Beatles mohou v pátek těšit například i na George Hagiho či Michaela Laudrupa.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu.

Článek

I když současný manažer reprezentace Vladimír Šmicer vsítil během svého působení v Liverpoolu v dresu Reds „pouhých“ devatenáct branek, přesto se nesmazatelně zapsal do historie fotbalového týmu z města Beatles. V památném finále Ligy mistrů z roku 2005 se svým posledním gólem podílel na nezapomenutelném zvratu s AC Milán. Rossoneri navíc legendární ex-slávista vsítil gól i ve vítězném penaltovém rozstřelu.

Také na Robbieho Fowlera, jehož by v příští sezóně měl trénovat český kouč Vítězslav Lavička v FC Sydney, vzpomínají v Liverpoolu s velkou úctou. Ještě aby ne, když v jejich dresu vstřelil neuvěřitelných 183 gólů. V pátek se ovšem oba slavní forvardi postaví proti sobě. Fowler nebude chybět ve výběru kouče Terryho Venablese. Tam se představí i bývalé hvězdy Evertonu Dawe Watson a Peter Reid, ale také třeba ex-liverpoolský Steve McManaman.

Cena pro Bobbyho Charltona

Na turnaji, v němž proti sobě budou hrát týmy po šesti hráčích na každé straně, se představí dohromady čtyři mužstva vytvořena z evropský hráčů. Má jít hlavně o dvoudenní zábavu pro fanoušky z regionu Merseyside. Na své mimořádné fotbalové umění dají vzpomenout také například Rumun George Hagi nebo Dán Michael Laudrup. „Fotbal je v mé krvi. Nemůžu se dočkat až například proti těmto dvěma hráčům nastoupím,“ řekl pro deník Liverpool Daily Post Kenny Irons, jenž v dresu Tranmere odehrál přes 350 zápasů.

Kláním bývalých fotbalistů bude předcházet konference vedená mimo jiné i Sirem Bobby Charltonem. Ten sám se má dočkat ocenění od EFPA (Asociace bývalých evropských fotbalistů) za celoživotní přínos fotbalu. „Všude ve světě je Bobby Charlton uznávaný pro své úspěchy, kterých ve fotbale získal. Pro mě je obrovská čest, že mu můžu tuto cenu předat,“ řekl prezident EFPA Ramon Alfonseda.

Reklama

Související témata: