Hlavní obsah

Do Prahy se sjeli šéfové šesti národních fotbalových asociací

PRAHA

V pražském hotelu Hilton dnes začal dvoudenní "kulatý stůl" exekutivy Evropské fotbalové unie (UEFA), která na něj pozvala zástupce sedmi fotbalových asociací včetně pořádajícího Českomoravského fotbalového svazu. Na programu jsou ekonomické otázky, autonomie sportu, sázky ve fotbale a organizační náležitosti spojené s kvalifikací a vlastním mistrovstvím Evropy 2012.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

Podobné pracovních schůzky se konají pravidelně na různých místech podle regionálního rozdělení. Tentokrát pořadatelství svěřila UEFA České republice, kam pozvala šest zemí: Finsko, Švédsko, Rusko, Řecko, Lotyšsko a Rumunsko, z nichž do Prahy přicestovali předsedové a generální sekretáři. České barvy proto zastupují Ivan Hašek a Rudolf Řepka. Přizváno bylo i Polsko, ale jeho činovníci se omluvili kvůli leteckému neštěstí prezidentského speciálu.

"Tenhle program běží už dlouho, UEFA ho pořádá pro nejvyšší managament a vedení jednotlivých fotbalových federací, které na něj pozve. My jsme o jeho organizaci měli letos velký zájem a jsme rádi, že ho můžeme pořádat," řekl Řepka.

Během dvou dnů proberou funkcionáři u kulatého stolu řadu témat. "Například o tom, jak dohlédnout na to, aby kluby byly ekonomicky zdravé, zbytečně se nezadlužovaly za přestupy hráčů a podobně. Dostane se také na autonomii sportu, ochranu mladistvých při přestupech či na sázení," uvedl Řepka. Další body jsou na programu čtvrtečního jednání.

UEFA v Praze reprezentují zastupující generální sekretář Theodore Theodoridis, šéf oddělení pro národní asociace Marc Esselink a členové komise pro svazy Simon Patrik a Alex Philips.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín