Hlavní obsah

Fillo si ve rvačce se spoluhráčem zranil koleno a musel na operaci

STAVANGER

Český fotbalista Martin Fillo chybí od úvodu sezóny norské ligy v sestavě Stavangeru a důvodem je zranění kolena, které utrpěl při rvačce se spoluhráčem Bertelsenem na tréninku. Následně musel podstoupit operaci menisku a vazů a ještě minimálně tři týdny bude mimo hru.

Článek

"Tři dny před startem ligy jsme se poprali na tréninku. Hráli jsme fotbálek čtyři na čtyři, bylo to trošku vyhrocené a já v zápalu boje zajel do našeho levého beka. Ten kluk to neustál, napadl mě a já se ani nestačil bránit. Povalil mě na zem a oba jsme spadli na moje koleno, které jsem si otočil," popsal Fillo incident. Původně lékaři předpokládali pětidenní pauzu, ale podrobnější vyšetření ukázalo, že jde o poškozený meniskus a natažené vazy.

Dřív byli kamarádi, teď už ne

V Norsku z toho prý byl poměrně velký skandál. "Bylo to v době, kdy na tréninku byli novináři. V novinách vyšly fotky, bylo to i v televizi," prozradil Fillo, který byl z útoku spoluhráče hodně přešlý. "Přitom my byli dřív kamarádi, ale teď už ne. Sice se mi omluvil, ale pro mě to byl podraz. Tohle se prostě nedělá. Hlavně mě ale překvapilo, že to klub přešel," uvedl Fillo.

V minulé sezóně se prý v mužstvu odehrálo něco podobného. "Cizinec napadl Nora a rázem přestal hrát a do půl roku byl pryč. Myslel jsem si, že mu dají aspoň pokutu, ale nestalo se. Pro mě je to nepochopitelné, jenže s tím nic nenadělám," dodal Fillo.

Hráčova situace je o to horší, že léčba neprobíhá podle plánu. Tři týdny po operaci má koleno stále oteklé. "Před pěti dny jsem začal s tréninkem v posilovně. Dělám různá cvičení, věnuji se rehabilitaci. Nešlo to dřív, protože se mi tam dostala nějaká infekce," uvedl bývalý hráč Plzně. "Nemůžu ten návrat uspěchat, aby se zranění zase neobnovilo. I když bych na to vlítnul nejradši už teď," dodal.

Člen širšího kádru reprezentace tak přichází o úvod sezóny, který se stavangerským Vikingům vůbec nepovedl. Ze šesti zápasů mají jen osm bodů a krčí se na desáté příčce. "Ještěže jsme aspoň vyhráli poslední zápas. Ale jinak je to hrůza. Zranili se ještě další dva záložníci, se kterými jsme měli hrát v základu, Sokolowski a Bjarnason, který byl v minulé sezoně nejlepším střelcem. Věřím, že až budeme v plné síle, zase to bude dobré," popsal situaci v klubu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín