Hlavní obsah

Šmicer se rozloučí ostrým derby, Bergra přetáhl zpátky do Slavie

Tři jarní derby a dost? Kdepak, fotbaloví příznivci dostanou ještě jedno navrch! Vladimír Šmicer se oficiálně rozloučí s kariérou stylovou bitvou Slavia - Sparta, o niž se 11. května od 18:30 v Edenu postarají jeho vrstevníci ze slavné „anglické“ generace. A nepůjde prý o žádnou vlažnou benefici, ale pěkně ostrý prestižní zápas.

Článek

Současný manažer české fotbalové reprezentace ukončil kariéru loni na podzim po zápase svojí Slavie s Plzní a nyní trčí kvůli islandské sopce od soboty v Anglii. Vladimír Šmicer tam byl na klubové akci Liverpoolu a domů se teď pokouší dostat vlakem přes Brusel. Podrobnosti k utkání tedy vyhlásil jeho bývalý spoluhráč Pavel Kuka, formální šéf sdružení Czech Team 96.

„Vzhledem k našemu věku se bude hrát 2x40 minut. Jinak to však nebude žádný vlažný zápas, ale pěkně ostré derby. Bitva jako kdysi,“ předesílá Kuka hned na úvod. „Šmíca si pozval fotbalisty své generace, s nimiž hrával. Výběr konzultoval s trenéry obou týmů. Spartu povede Dušan Uhrin a Slavii její současný kouč František Cipro.“

Zajímavé je rozložení „obojživelníků“, kteří oblékali dres obou S. Zatímco Karel Poborský zůstává ve Spartě, Šmicrovo fotbalové dvojče Patrik Berger se už zase vrací do Slavie. „Platí to pro celý zápas, o přestávce si dresy převlékat rozhodně nebudou,“ usmívá se Kuka.

Vladimír Šmicer se loučí s fanoušky Slavie.foto: Právo/Michaela Říhová

Pozváni jsou i Nedvěd, Fowler a McManaman

Slavia kromě Šmicra, Bergra a Kuky hlásí na soupisce také Suchopárka či Bejbla. Poborský se v kabině Sparty sejde s Koubou, Novotným, Němcem, Sieglem, Lokvencem, Svobodou, Horňákem či šéfem svazu Haškem. Zápas moderuje Leoš Mareš, pískat bude Lubomír Puček.

„Pozvaný je i Pavel Nedvěd. Slíbil, že pokud bude moci, přijede. V tom případě by se sešli dva čeští držitelé Zlatého míče, protože Josef Masopust se postará o slavnostní výkop,“ dodává Kuka. Šmicer navíc pozval i dva exkluzivní hosty - Robbieho Fowlera a Steva McManamana. „Oba jeho bývalí spoluhráči z Liverpoolu zatím s účastí počítají.“

Výtěžek z akce půjde ve prospěch Nadace fotbalových internacionálů. Kuka pak probouzí Sdružení Czech Team 96 k další činnosti. První akcí byl úspěšný zimní start na halovém turnaji v Německu, v létě by chtěl internacionál uskutečnit zápas Česká republika - Slovensko hráčů, kteří působili v posledním federálním výběru. Fotbalisté se těší také na pětidílnou sérii golfových turnajů Tipsport Golf Tour.

Reklama

Související témata: