Hlavní obsah

Flamengo propustilo kouče Andradeho, který klubu vrátil titul

Brazilský fotbalový mistr Flamengo propustil kouče Andradeho, který loni dovedl klub k titulu. Bývalý reprezentační záložník doplatil na současné neúspěchy v šampionátu státu Rio de Janeiro, který klub v uplynulých třech letech vyhrál, ale tentokrát musel prvenství přenechat Botafogu.

Článek

Andradeho ve funkci nezachránil ani postup do vyřazovací části Poháru osvoboditelů, kterou rozehraje ve středu na Maracaná utkáním s dalším brazilským rivalem Corinthians. "Čekala jsem s odvoláním, až postoupíme, protože ti lidé si zasloužili odchod předními dveřmi za to, co pro klub udělali," řekla na tiskové konferenci prezidentka Flamenga Patricia Amorimová, která propustila ještě další dva funkcionáře.

Podle brazilských médií chce bývalá olympionička v plavání na post sportovního ředitele přivést současného kouče AC Milán Leonarda, o jehož pozici ve slavném italském týmu se spekuluje.

Třiapadesátiletý Andrade se v minulém roce dočkal první šance v roli hlavního kouče a hned pomohl Flamengu k triumfu v brazilské lize, na který tým čekal 17 let. Doplatil i na časté absence kanonýra Adriana, jenž kvůli menším zraněním odehrál letos jen 13 z 24 zápasů.

Reklama

Související témata: