Hlavní obsah

Nepravomocně odsouzený Haškovec zůstává ve výkonném výboru ČMFS

PRAHA

Milan Haškovec, který byl v pátek okresním soudem v Českých Budějovicích nepravomocně odsouzen za škodu na cizím majetku, zůstává členem výkonného výboru fotbalového svazu. Vedení ČMFS v jeho případě podle druhého místopředsedy Jindřicha Rajchla ctí presumpci neviny. Od Haškovce si ale vyžádalo veškerou dokumentaci a k případu zaujme postoj až po verdiktu odvolacího soudu, na který se Haškovec obrátil.

Foto: Petr Horník, Právo

ČMFS podle Jiřího Rajchla ctí presumpci neviny.

Článek

Na Haškovcův případ dnes upozornil deník MF Dnes. Českobudějovický okresní soud podle listu Haškovce odsoudil minulý pátek ke třicetitisícové pokutě za to, že se měl dopustit škody na cizím majetku u svého bývalého zaměstnavatele, pivovaru Budvar. Haškovec se však okamžitě po verdiktu odvolal a jeho příad nyní míří k soudu vyšší instance.

Haškovec má na příštím zasedání výkonného výboru předat vedení svazu všechny dostupné informace a zatím je na něj na svazové půdě pohlíženo jako na nevinného. Zůstává tak v domácí fotbalové "vládě".

"Kauza je to zatím velmi čerstvá, zatím není vyhotoveno ani písemné vyhotovení rozsudku a mám jen velmi kusé informace. Teď budeme chtít, abychom dostali co nejvíce materiálů, a především počkáme až na pravomocné rozhodnutí odvolacího soudu," řekl dnes novinářům Rajchl po zasedání výkonného výboru.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava