Hlavní obsah

V osmi českých městech startuje ve čtvrtek Nike City Cup

Nike Cup je turnaj v malém fotbalu hraný na devíti hřištích osmi měst České republiky. Od dubna do června 2010 se v Plzni, Českých Budějovicích, Teplicích, Hradci Králové, Brně, Ostravě, Olomouci a na dvou místech v Praze odehraje souboj vždy 64 místních týmů složených ze 6 hráčů. Jde o vítězství, radost z fotbalu a postup do celorepublikového finále.

Foto: www.nikefootball.com

Útočník Mladé Boleslavi Jan Chramosta kličkuje mezi kužely.

Článek

PRINCIP TURNAJE

Týmy jsou rozděleny do skupin po čtyřech. V základním kole se hraje systémem každý s každým. Do play off postupují všechny týmy; o jejich nasazení rozhodují výsledky základního kola. Play off proběhne systémem K.O. Do celorepublikového finále jsou nominovány vítězné týmy z každého herního místa, tj. 9 týmů, a také 7 týmů s tzv. „divokou kartou”.

Zápas o celkového vítěze se odehraje 19. června v Praze.

UTKÁNÍ

Každý tým je tvořen 6–8 hráči. Pět hráčů v poli, jeden brankář a dva náhradníci na střídání. Utkání se hraje 2x 9 min. hrubého času bez poločasové přestávky. Čas utkání se nenastavuje. V případě remízy rozhodnou o vítězi pokutové kopy. Pravidla turnaje si můžeš přečíst zde.

REGISTRACE DO TURNAJE

Registrovat svůj tým může jeho kapitán od 6. dubna 2010. Stačí vyplnit registrační formulář zde. Do 10 dnů tým obdrží informace o konkrétních termínech zápasu. Před přihlášením je nutné přečíst si prohlášení účastníka a odevzat ho podepsané na začátku turnaje. Týmy neplatí žádný účastnický poplatek.

TERMÍNY ZÁPASŮ

Zápasy probíhají na všech hracích místech každé úterý a čtvrtek od 16.00 do 21.00 hod.

TRÉNINKY

Pro ty z vás, kteří si chtějí před Nike Cupem zatrénovat, jsme připravili tréninky 20. 4. a 27. 4. Druhý trénink se koná na všech hracích místech od 18.00 do 19.00, v Praze 10 na hřišti Gutovka od 16.00 do 17.00. Účast na tréninku není podmíněna registrací do Nike Cupu, zatrénovat si bude moci prvních 20 příchozích.

CENY PRO VÍTĚZE

Pro vítěze jednotlivých měst je připraven pohár a oblečení Nike v hodnotě 50 000 Kč. Celkový vítěz turnaje získá produkty Nike v hodnotě 100 000 Kč a výlet na zápas Nike týmu v Premier League.

SPEED CHALLENGE

Celý turnaj doprovází rychlostní soutěž Sped Challenge. Dvacet vylosovaných hráčů bude mít možnost poměřit svou rychlost s Cristianem Ronaldem v digitálním testu. Držitel nejlepšího času bude vyhlášen při finále Nike City Cupu a získá kopačky, ve kterých CR9 hraje – nejnovější Nike Mercurial Vapor Superfly II. Ronaldův test si můžeš prohlédnout zde.

Reklama