Hlavní obsah

Srbský fanoušek chtěl nacpat hořící světlici policistovi do úst, dostal 10 let

BĚLEHRAD

Bělehradský soud poslal už podruhé na deset let do vězení srbského fotbalového fanouška Crvené Zvezdy za pokus o vraždu. Dvaadvacetiletý Uroš Mišič byl i v obnoveném řízení shledán vinným, že v prosinci 2007 úmyslně těžce zranil hořícími světlicemi policistu. Ke stejnému závěru dospěl soud už v září 2008.

Článek

Incident se odehrál před ligovým zápasem s Hajdukem Kula. Mišič spolu s dalšími chuligány napadli policistu v civilu Nebojsu Trajkoviče a zaútočili na něj světlicemi. Způsobili mu mnohačetné popáleniny a Mišič se poté ležícímu muži pokusil nacpat hořící světlici do úst.

Trajkoviče zachránila až série varovných výstřelů do vzduchu. Policista byl po rvačce ve vážném stavu převezen do nemocnice.

Už první verdikt soudu vyvolal ostrý nesouhlas mezi bělehradskými rowdies, kteří jsou proslulí svým násilnickým chováním. Jejich protest dokonce podpořili i někteří hráči a zaměstnanci klubu a Crvena Zvezda za to ještě v roce 2008 dostala od svazu pokutu 600.000 dinárů (tehdy asi 197.000 korun). Po celé metropoli se také od té doby objevují graffiti s nápisem "Svobodu pro Uroše".

Reklama