Hlavní obsah

Část fotbalového ME 2012 by místo Ukrajiny mohlo hostit Německo

BERLÍN

Podle prezidenta UEFA Michela Platiniho by se mohla část fotbalového mistrovství Evropy v roce 2012 uskutečnit v Německu. Šampionát má hostit Polsko a Ukrajina, ale stadióny v Charkově a Lvově stále nesplňují požadavky UEFA.

Foto: Konstantin Chernichkin, Reuters

Předseda UEFA Michel Platini na tiskové konferenci ohledně nového loga pro ME v roce 2012.

Článek

"Je to jedna z možností. Mohli bychom uvažovat také o Maďarsku, nebo by se hrálo v šesti polských městech," řekl Platini v rozhovoru na stránkách Německého fotbalového svazu.

Nároky na pořádání šampionátu zatím splňují polské stadióny ve Varšavě, Gdaňsku, Vratislavi a Poznani. Na Ukrajině zatím jen Doněck a Kyjev, kde se má uskutečnit finále. Pokud by část šampionátu hostilo Německo, mělo by se podle magazínu Kicker hrát v Berlíně a Lipsku.

Podle Platiniho však UEFA zatím o přesunutí šampionátu neuvažuje. Rozhodnutí, jestli je Polsko s Ukrajinou připraveno hostit mistrovství Evropy, by mělo padnout do konce května. "Zatím nemáme plán B. Protože kdybychom ho měli, tak by to znamenalo, že nevěříme původnímu plánu," prohlásil. "Ale neznamená to, že to nemůžeme řešit. Jestli bude mít Ukrajina problémy, najdeme jinou cestu," dodal.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň