Hlavní obsah

Zklamaný Van Nistelrooij se obává, že v reprezentaci skončil

Nizozemský fotbalový útočník Ruud van Nistelrooij těžko snáší zklamání, které mu připravil trenér Bert van Marwijk vynecháním jeho jména při nominaci na světový šampionát. Třiatřicetiletý elitní kanonýr se obává, že tím definitivně skončila jeho kariéra v národním týmu.

Článek

"Zklamání je to obrovské. Myslím, že právě já bych mohl přinést něco navíc. Mohu okamžitě nastoupit a do poslední chvíle jsem v to doufal," řekl Van Nistelrooij nizozemskému rádiu NOS. "Když se teď nezúčastním mistrovství světa, myslím, že je po mojí kariéře reprezentanta. Ale o tom rozhoduje trenér," dodal.

Van Marwijk nezařadil obávaného střelce do třicetičlenné nominace, protože podle něj po zranění kolena stále není ve stoprocentní formě. Van Nistelrooij se ale už také nechal slyšet, že klidně v případě nutnosti vypomůže. "Jsem připravený naskočit, kdyby ještě některý z útočníků vypadl," uvedl Van Nistelrooij, autor 33 reprezentačních gólů v 64 zápasech.

V národním týmu skončil už po mistrovství Evropy v roce 2008, ale vloni se rozhodl pro návrat. Udělal pro to maximum a v lednu kvůli tomu přestoupil z Realu Madrid, kde po předloňské operaci kolena nedostával příliš šancí, do Hamburku. "Mám stále lepší formu. Sezonu jsem zakončil dobře. Opravdu jsem toužil se na mistrovství světa dostat," doplnil Nizozemec, který se jako jediný hráč na světě stal králem střelců ve třech elitních evropských soutěžích ve Španělsku, Německu a Nizozemsku.

Reklama