Hlavní obsah

Bývalá špičková atletka Mutolaová hraje fotbal, prý jako Ronaldo

GERMISTON

Desetinásobná mistryně světa a olympijská šampiónka Maria Mutolaová se dva roky po ukončení atletické kariéry vrátila ke staré lásce - fotbalu. Bývalá slavná půlkařka začala v Jihoafrické republice hrát za tým Luso Africa.

Foto: ČTK

Bývalá půlkařka Maria Mutolaová se dala na stará kolena fotbal.

Článek

Sedmatřicetiletá Mutolaová se k fotbalu, který v mládí hrála v ulicích rodného Maputa a teprve později se dala na atletiku, vrátila zhruba před rokem. "Docela mě to překvapilo," řekla agentuře AP. "Původně jsem jenom přivedla známého z Mozambiku, aby se o tým staral. Nakonec to dopadlo tak, že jsem začala hrát," dodala.

Na atletické dráze získala Mutolaová deset titulů mistryně světa a zlato z olympiády v Sydney. Moc nechybělo a mohla pomýšlet také na první fotbalový triumf. Luso i díky její brance vedlo v play off ligy provincie Guateng nad úřadujícím šampiónem Palace Super Falcon, nakonec ale prohrálo 2:4 po prodloužení.

"Dávat góly je moje práce" 

"Dávat góly je moje práce. Za většinu branek vděčím své rychlosti. Jsem jako Cristiano Ronaldo, protože on je také rychlý," přidala Mutolaová. "Ale fotbal je trochu jiný než atletika. Je to týmový sport a musíte vycházet se všemi hráči z týmu," dodala.

Mutolaová se také nemůže dočkat, až v Jihoafrické republice začne mistrovství světa. "Myslím, že vyhraje Brazílie," prohlásila.

Reklama