Hlavní obsah

Turci pro zápas s Českem nominovali čtyři hráče Bursasporu

Čtyři hráče mistrovského Bursasporu vezme prozatímní kouč Engin Ipekoglu na přípravné turné do USA, které Turci zahájí 22. května v Harrisonu zápasem proti Česku. Dalšími soupeři týmu, který se rovněž neprobojoval na světový šampionát, budou Severní Irsko a domácí Američané.

Článek

Vedle zkušených bratrů Hamita a Halila Altintopových, kteří hrají německou bundesligu, chce turecký tým vyzkoušet také mladé hráče, které může využít v dalším kvalifikačním cyklu. Příležitost by měl dostat například devatenáctiletý záložník Besiktasu Necip Uysal.

S reprezentací se budou loučit dlouholeté opory Okan Buruk a Emre Asik. Oba se podíleli na bronzových medailích z MS v roce 2002, Asik byl i v kádru předloňského bronzového týmu z mistrovství Evropy.

Nominace turecké fotbalové reprezentace na turnaj do USA:
Brankáři: Volkan Demirel (Fenerbahce), Onur Recep (Trabzonspor), Sinan Bolat (Standard Lutych/Belg.),
obránci: Sabri Sarioglu, Emre Asik, Gökhan Zan, Emre Güngör, Servet Cetin, Caner Erkin (všichni Galatasaray), Ibrahim Toraman, Ismail Köybasi (oba Besiktas), Caglar Birinci (Denizli), Ceyhum Gülselam (Trabzonspor), Mehmet Topuz (Fenerbahce),
záložníci: Hamit Altintop (Bayern Mnichov/Něm.), Kazim Kazim (Toulouse/Fr.), Volkan Sen, Ozan Ipek (oba Bursaspor), Mehmet Topal, Arda Turan (oba Galatasaray), Okan Buruk (Büyüksehir), Selcuk Sahin, Emre Belözoglu (oba Fenerbahce), Necip Uysal (Besiktas), Nuri Sahin (Dortmund/Něm.), Selcuk Inan (Trabzonspor), Sezer Öztürk (Eskisehirspor),
útočníci: Turgay Bahadir, Sercan Yildirim (oba Bursaspor), Tuncay Sanli (Stoke/Angl.), Semih Sentürk (Fenerbahce), Halil Altintop (Frankfurt/Něm.), Nihat Kahveci (Besiktas).

Reklama

Související témata: