Hlavní obsah

Sedmnáctka prožila hokejovou radost, teď už myslí na Turky

VADUZ

Poslední trénink před pátečním klíčovým zápasem mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let s Tureckem, který se hraje od 17 h v lichtenštejnském Eschen-Maurenu, měli čeští reprezentanti naplánován přesně na dobu, kdy hokejová reprezentace bojovala o postup mezi nejlepší čtyři na světovém šampionátu s Finskem. Postup hokejistů mladíky pořádně nažhavil.

Foto: ČMFS

Radost mladých fotbalistů nad postupem hokejistů do semifinále MS.

Článek

Více než hodinu trvající příprava naznačila, že trenéři uvažují o minimálně třech změnách v základní sestavě. Do té se vrací Jan Toms, který proti Anglii nemohl hrát kvůli karetnímu trestu, ale k zásahu dojde i na dalších místech.

Cestou z tréninku se mladí fotbalisté dozvěděli, že se hokejové čtvrtfinále v Kolíně nad Rýnem prodlužuje a měli štěstí. Před obří obrazovku se dostali přesně ve chvíli, kdy začínaly samostatné nájezdy. A jak ukazuje obrázek, radost z postupu byla obrovská. Snad mladíci zažijí podobnou radost po své základní skupině…

Na sklonku týdne se tak odehrají dva velice důležité souboje mezi českým a tureckým fotbalem. Zatímco v sobotu v New Yorku půjde národnímu týmu v zápase s Tureckem o prestiž a kýžené vítězství, reprezentanti do sedmnácti let se v Eschen-Mauernu utkají s Turky již v pátek a hrají o zachování svého snu – zisku medaile z mistrovství Evropy.

Svěřenci trenéra Jiřího Štola prohráli v úvodním zápase s Anglií 1:3, zatímco Turci vyhráli nad Řeckem. Znamená to, že už si Češi další zaváhání nemohou dovolit! Zápas boudou sledovat i ředitel sportovně-technického úseku Dušan Fitzel a trenér reprezentační jedenadvacítky Jakub Dovalil, kteří dorazí z Prahy.

Reklama