Hlavní obsah

Fotbalisté USA se před MS setkali s prezidentem Obamou

WASHINGTON

Američtí fotbalisté s českým asistentem trenéra Lubošem Kubíkem se před odletem na mistrovství světa v Jihoafrické republice sešli s prezidentem Barackem Obamou. Setkání v Bílém domě byl přítomen také bývalý prezident Bill Clinton.

Foto: Yuri Gripas , Reuters

Barack Obama slib dodržel.

Článek

"Občas tady v Americe zapomínáme, že jde o největší akci na světě. Už jen kvůli tomu, že tam hrajete, jsem na vás pyšný," citovala Obamu agentura Reuters.

O uvolnění atmosféry se postaral Clinton, který žertoval na úkor módního vkusu amerických fotbalistů. "Musím se dostat do týmu. Kvůli botám," prohlásil. "Tohle je jediný tým, který nosí tak parádní boty," dodal bývalý prezident, jenž byl nedávno jmenován do čela americké kandidatury o pořádání světového šampionátu v roce 2018 nebo 2022.

"Bylo to skvělé," okomentoval setkání s prezidenty brankář Tim Howard. "Měl radost a moc dobře věděl, že mistrovství je pro nás velká věc," dodal gólman anglického Evertonu.

Americký tým, který v přípravě na šampionát prohrál s Českem 2:4, se ještě před odletem do JAR utká v sobotu ve Filadelfii s Tureckem. V základní skupině mistrovství světa výběr USA narazí na Anglii, Alžírsko a Slovinsko.

Reklama

Související témata: