Hlavní obsah

Futsalisté Chrudimi mají čtvrtý ligový titul za sebou

CHRUDIM

Futsalovou ligu vyhrála počtvrté za sebou Chrudim, ale tentokrát se na titul nadřela nejvíc. V rozhodujícím pátém utkání, do kterého dospělo finále poprvé v historii, porazili dnes svěřenci trenéra Oty Stejskala nováčka nejvyšší soutěže Teplice 4:2. Na mistrovský trůn usedli futsalisté Chrudimi celkově pošesté.

Článek

Hrdinou pátého finále byl Brazilec Cacau, jenž se podepsal pod vítězství staronových šampionů hattrickem. Oba góly hostů dal jeho krajan Graciano Douglas.

Teplice dohrávaly utkání bez další brazilské opory Guilhermeho, jenž byl v poslední minutě vyloučen po faulu na Romana Mareše. Po zápase Guilherme převzal cenu pro nejlepšího hráče celého finále.

Chrudim rozhodující duel zvládla, i když poprvé ve finálové série inkasovala jako první. "My zkrátka potřebujeme nějaký impulz, který nás nakopne a začneme hrát svoji hru," řekl České televizi kouč Stejskal.

"Samozřejmě byly to velké nervy, Teplice jsou futsalový tým se vším všudy a dokázaly to v celé finálové sérii. Dneska už to bylo o bojovnosti, agresivitě i o štěstí. Měli jsme však spoustu šancí, které neskočily gólem náhodou," prohlásil trenér Chrudimi.

Teplický kouč Igor Šulga nebyl úplně spokojen s výkonem rozhodčích. "Oba týmy chtěly strašně moc vyhrát. Byly tam velké emoce a nervy, uspěl ten lepší tým, který to zvládl," prohlásil.

Severočechům se nelíbilo, že se v Chrudimi hrálo na jiné palubovce, než se mělo. "V pátek ráno přišel mail, že se bude hrát na úplně jiné palubovce, než na jakou se celý týden připravujeme. Přijde mi to hodně nefér a beru to jako podpásovku. Dokonce jsme uvažovali, že na protest proti chování Chrudimi a komisi futsalu ČMFS nenastoupíme," uvedl na klubovém webu viceprezident Michal Žák.

Finále play off první futsalové ligy - 5. zápas:
Chrudim - Teplice 4:2 (1:1)
Branky: 18., 22. a 30. Cacau, 27. Mikan - 10. a 28. Graciano Douglas. Konečný stav série 3:2.

Reklama

Související témata: