Hlavní obsah

Nizozemskému gólmanovi na MS se narodilo doma dítě téměř on - line

JOHANNESBURG

Nizozemský náhradní brankář Michel Vorm se stal den před zahajovacím utkáním svého týmu na fotbalovém mistrovství světa proti Dánsku otcem. Díky internetu a mobilnímu telefonu sledoval z Jihoafrické republiky porod svého prvorozeného syna téměř online.

Článek

"Byl jsem zrovna s manželkou Daisy na skypu a najednou mi řekla, že má v břiše bolesti," popsal šestadvacetiletý Vorm listu De Telegraaf události nedělního rána.

Potom už šlo všechno rychle. Brankářův bratr Eddy, sám fotbalista Waalwijku, odvezl svou švagrovou společně s matkami obou manželů do nemocnice, kde v 10:24 přišel na svět Jaivy Waylon Vorm.

Hrdý otec byl sice téměř nepřetržitě informován pomocí mobilu mrzí ho však, že synka pochová v náručí poprvé třeba až za měsíc. "Pokud dojdeme až do finále, z čehož vycházím, bude Jaivymu už měsíc, až přijedu domů," posteskl si brankář Utrechtu.

"Je zvláštní, že ho do té doby bude mít na rukou skoro každý, ale já ne," dodal čtyřnásobný reprezentant, pro nějž však odřeknutí MS kvůli očekávanému přírůstku do rodiny nepřicházelo v úvahu.

Reklama