Hlavní obsah

Němci deklasovali Austrálii, kouč Löw však stále viděl rezervy

Fotbalisté Německa v neděli deklasovali Austrálii 4:0 a z týmů, které dosud zasáhly do mistrovství světa, předvedli podle mnohých nejlepší a nejpohlednější hru. Jejich kouč Joachim Löw však zůstával při zemi, neboť na výkonu obhájců bronzu našel některé nedostatky, na kterých je prý potřeba v dalším průběhu turnaje zapracovat.

Článek

"Stále je prostor pro zlepšení, viděl jsem rezervy. Naše defenziva byla excelentní a jsem velmi spokojen také s našimi protiútoky. Ale občas jsem cítil, že v uzavírání prostoru mezi obranou a zálohou jsme byli příliš defenzivní. Na tomhle zapracujeme," řekl německý kouč po hladkém vítězství.

Tým mladíků trému neměl

Jinak ale mohl být s výkonem svých svěřenců nadmíru spokojený. Němci rázně odpověděli na pochybnosti, zda se nepříliš zkušený tým plný mladíků dokáže vyrovnat s atmosférou šampionátu. V průběhu utkání dobře kombinovali a nakonec mohli zdecimovaným Australanům přidat ještě více gólů.

"Pokaždé je skvělé, když vidíte, jak váš tým dokáže přenést vaše taktické pokyny na hřiště. Austrálie od začátku spíše bránila, takže jsme mohli útočit. Myslím, že se nám to dařilo velmi dobře a vstřelili jsme i pěkné góly," pochvaloval si Löw.

Potěšil ho Cacau 

Potěšili ho také střídající hráči. Především brazilský rodák s německým pasem Cacau, který dvě minuty po svém příchodu na hřiště zaznamenal čtvrtý gól. "Myslím, že mám řadu možností na každou pozici. Cacau absolvoval skvělý tréninkový kemp a já jsem věděl, že mám na lavičce připraveného skvělého hráče," uvedl Löw.

Věří, že Němci budou v dobrých výkonech pokračovat. "V prvním zápase je na vás vždy vyvíjen velký tlak. Proto je pokaždé důležité vyhrát, abyste získali sebevědomí. Můžu být velmi spokojený a optimistický, ale musíme udržet koncentraci. Chceme postoupit minimálně do osmifinále," naznačil Löw základní německý cíl.

Reklama

Související témata: